Rădăcina de păpădie ucide 98% din celulele canceroase în 48 de ore   

 Rădăcina de păpădie, verdeața de păpădie, precum și ceaiul de păpădie sunt pline de nutrienți și se laudă cu o varietate de beneficii pentru sănătatea noastră.

Păpădia, cunoscută și sub numele de Taraxacum officinale, este un tip de plantă cu flori originară din Europa, Asia și America de Nord. Originile păpădiei ca remediu natural pot fi urmărite până în 659 î.Hr. în China antică. Era folosită și în medicina arabă, galeză și europeană și era consumată crudă sau transformată într-un suc sau un tonic.

Utilizările tradiționale ale păpădiei au variat de la promovarea unei digestii mai bune până la vindecarea ficatului. Unele triburi de nativi americani au mestecat rădăcina de păpădie pentru a calma durerea, în timp ce altele au aburit frunzele și au aplicat topic pentru a calma durerile de gât. Cu toate acestea, beneficiile păpădiei se extind cu mult dincolo de rădăcină. De fapt, frunzele, semințele și florile de păpădie pot fi folosite într-o varietate de rețete și fiecare se mândrește cu un set unic de nutrienți și proprietăți de promovare a sănătății.

    Conținut nutrițional

Păpădia este bogată în mulți nutrienți, dar săracă în calorii, conține o cantitate bună de fibre, precum și vitamina K, vitamina A și vitamina C.

O cană de verdeață de păpădie tocată (55 de grame) conține aproximativ:

 • 24,7 calorii
 • 5,1 grame carbohidrați
 • 1,5 grame protein
 • 0,4 grame de grăsime
 • 1,9 grame de fibre
 • 428 micrograme de vitamina K (535% Valoare zilnică DV)
 • 5.588 de unități internaționale de vitamina A (112 la sută DV)
 • 19,3 miligrame de vitamina C (32% DV)
 • 103 miligrame de calciu (10% DV)
 • 1,7 miligrame de fier (9% DV)
 • 1,9 miligrame de vitamina E (9% DV)
 • 0,2 miligrame de mangan (9 la sută DV)

Verdeturile de păpădie contin si o cantitate mică de tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si cupru.

      Oamenii de știință au cercetat efectele păpădiei asupra celulelor canceroase  

 Oamenii de știință din Canada au descoperit o plantă care ucide celulele canceroase în 48 de ore. La Universitatea din Windsor, Canada a fost efectuată o cercetare la Departamentul de Chimie și Biochimie, iar rezultatele pot da speranță pacienților cu cancer.

Ceaiul de păpădie acționează asupra celulelor canceroase afectate într-un mod în care acestea se dezintegrează în decurs de 48 de ore, timp în care nu sunt afectate celule noi sănătoase din organism. Această plantă adesea neglijată este considerată a fi buruiană, dar are multe proprietăți vindecătoare și trebuie să fie curată atunci când este colectată, departe de drumuri și poluare.

În timp ce bunicile noastre obișnuiau să pregătească siropuri de flori de păpădie știind că conțin multe substanțe curative, ceea ce nu știau cu siguranță era faptul că rădăcina de păpădie poate ajuta bolnavii de cancer. Oamenii de știință au descoperit că rădăcina acestei plante pare a fi „mai bună” decât chimioterapia, deoarece „ucide” toate celulele, iar rădăcina de păpădie doar pe cele afectate de cancer.

În plus, are proprietăți diuretice, stimulează secreția bilei, curăță ficatul, ajută la alergii și reduce colesterolul. Contine vitamine si minerale foarte importante precum vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic si magneziu. Conține până la 53% din aportul zilnic necesar de vitamina K și aproximativ 110% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Aceste fapte despre această plantă sunt cunoscute de ani de zile. Dar studiile recente au aruncat o nouă lumină asupra păpădiei.

Rădăcina de păpădie se recoltează toamna sau primăvara, când toată energia este conținută în rădăcină. Păpădia, adică rădăcina de păpădie, trebuie scoasă din pământ. Folosiți o mistrie mică pentru a săpa și îndepărtați ușor pământul din jurul rădăcinii. Asigurați-vă că rădăcina rămâne intactă, pentru a nu pierde lichidul de vindecare care este ascuns în ea. Scoateți rădăcina într-un loc curat, care nu este tratat cu diverse substanțe chimice și, în timp ce îndepărtați rădăcina, concentrați-vă energia asupra plantelor mari și puternice.

Ca remediu, rădăcina de păpădie se folosește proaspătă și uscată. Dacă vrem să păstrăm rădăcina de păpădie, trebuie să fie uscată. Înainte de uscare, rădăcina trebuie curățată cu grijă și tăiată în bucăți egale, mai mici. După aceea, rădăcina uscată de păpădie trebuie păstrată la aer curat. Rădăcina de păpădie se întinde pe o suprafață, într-un loc răcoros și uscat, cu o bună ventilație. Rădăcina va fi uscată într-o perioadă de 3 până la 14 zile și veți observa când este uscată devine casantă sub degete. În acest fel rădăcina de păpădie uscată conține proprietăți medicinale până la un an și trebuie păstrată într-un borcan de sticlă într-un loc răcoros și întunecat.

 Potrivit lui Axe, (2021) vitaminele și nutrienții din păpădie ne curăță ficatul și îl menține să funcționeze corect. Păpădia ne ajută sistemul digestiv prin menținerea fluxului adecvat al bilei. Un studiu realizat de Davaatseren, (2013) susține ideea că ceaiul sau tulpinile de păpădie sunt, de asemenea, alimente bune cu vitamina C și pot ajuta la absorbția mineralelor, reducând inflamația și prevenind dezvoltarea bolilor.

Rădăcinile plantelor tinere de păpădie sunt prăjite până la o culoare maro închis. Apoi, după ce s-a înmuiat în apă fierbinte și s-a strecurat, poate fi savurat ca înlocuitor de cafea. Unii dintre compușii bioactivi din păpădie pot scădea colesterolul, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă. Un studiu pe animale realizat de Davaatseren și colab., (2013) a redus semnificativ nivelurile de colesterol și trigliceride la șoarecii care au fost tratați cu extract de păpădie. Un alt studiu efectuat de Choi și colab., (2010) pe iepure a examinat impactul adăugării de rădăcini și frunze de păpădie la o dietă bogată în colesterol. Iepurii care au primit păpădie au redus semnificativ nivelul de colesterol. Deși aceste rezultate sunt interesante, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina efectele potențiale ale păpădiei asupra colesterolului la oameni.

Păpădia conține 10% din valoarea zilnică recomandată de calciu în organism. Prin urmare, doar dacă bei ceai de păpădie sau mănânci verdețurile, necesarul de calciu al organismului este sortat și ar putea preveni hipertensiunea arterială, care poate fi cauzată de deficiența de calciu. Păpădia este încărcată cu peste 500 % din valoarea zilnică a necesarului de vitamina K pentru organism. Vitamina K este o vitamină esențială solubilă în grăsimi și este semnificativă pentru sănătatea oaselor și a inimii. Vitamina K este vitamina majoră necesară în mineralizarea oaselor și coagularea sângelui – de fapt, vitamina K formează oasele mai bine decât calciul! Și ajută la menținerea funcției creierului și a unui metabolism sănătos.

 De exemplu, un studiu realizat de Adams și Pepping (2005), demonstrează că vitamina K poate îmbunătăți sănătatea oaselor și poate reduce riscul de fracturi osoase, în special la femeile aflate în postmenopauză care sunt expuse riscului de osteoporoză. Vitamina K sprijină, de asemenea, sângerarea menstruală datorită capacităților sale de coagulare a sângelui. Un studiu realizat de Juanola-Falgarona et al., (2014), care a implicat peste 7.000 de respondenți, demonstrează capacitatea vitaminei K de a reduce riscul de cancer și mortalitate cardiovasculară.

Studiul Zhang și colab., (2008) a confirmat că păpădia ar putea avea efecte similare asupra organismului ca medicamentul de slăbit Orlistat, care acționează prin inhibarea lipazei pancreatice, o enzimă eliberată în timpul digestiei pentru a descompune grăsimile. Testarea impactului extractului de păpădie la șoareci a dezvăluit rezultate similare, determinând cercetătorii să recomande studii suplimentare asupra posibilelor efecte anti-obezitate ale păpădiei.

Ceaiul și sucul de păpădie ajută persoanele cu diabet, stimulând producția de insulină din pancreas și menținând nivelurile scăzute de zahăr din sânge. Ceaiul de păpădie ajută, de asemenea, organismul să elimine excesul de zahăr care este stocat în organism – deoarece este un diuretic. Un studiu realizat de Wirngo și colab., (2016) a confirmat că proprietățile antidiabetice ale păpădiei sunt creditate mașinilor chimice bioactive, inclusiv acidul cicoric și lactone sesquiterpenice. Ei au remarcat că a fost folosit și pentru diabet datorită proprietăților sale anti-hiperglicemiante, antioxidante și antiinflamatorii.

Christine Ruggeri, (2019), notează că, substanța albă lăptoasă care se vede pe degete atunci când cineva rupe o tulpină de păpădie este de fapt grozavă pentru piele! Seva unei tulpini de păpădie este foarte alcalină și are proprietăți germicide, insecticide și fungicide. Autorul este de părere că seva poate fi folosită pentru a calma mâncărimea sau iritația de la eczeme, pecingine, psoriazis și alte infecții ale pielii. Această afirmație a fost confirmată de un studiu realizat de Yang & Li, (2015) că s-a descoperit că extractele de frunze și flori de păpădie servesc ca agenți de protecție puternici împotriva daunelor și absorbției UVB.

Un studiu realizat de Choi et al., (2010) demonstrează că antioxidanții sunt substanțe care ajută la prevenirea anumitor tipuri de deteriorare a celulelor, în special cele cauzate de oxidare. Consumul de ceai de păpădie poate ajuta organismul să evite deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Un studiu realizat de Chatterjee et al., (2011) a constatat că extractul de rădăcină de păpădie a fost eficient în uciderea diferitelor tipuri de cancer ca urmare a abilităților sale de luptă împotriva radicalilor liberi. Ceaiul de păpădie și verdeața sunt alimente bogate în fibre, ceea ce le face un ajutor benefic pentru digestie și sănătatea intestinală. Un studiu realizat de Anderson și colab., (2009) este de acord că dietele bogate în fibre reduc, de asemenea, riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, probleme digestive, pietre la rinichi și obezitate, precum și puterea de a reduce riscul unor tipuri de cancer. Dawson (2000) este de părere că vitamina A din dietă sprijină antioxidanții care previn carcinogeneza prin scăderea nivelurilor de radicali liberi care provoacă deteriorarea ADN-ului. O ceașcă de verdeață de păpădie are peste 100% din valoarea zilnică a vitaminei A, prin urmare, se poate lupta împotriva îmbătrânirii premature, a infecțiilor respiratorii și a tulburărilor de vedere cu doar o cană de ceai de păpădie.

În plus, vitamina A oferă, de asemenea, sprijin imunitar, promovează sănătatea pielii și ajută la prevenirea cancerului. Pentru femeile care sunt însărcinate, este foarte important să obțineți suficientă vitamina A, mai ales în timpul celui de-al treilea trimestru.

Studiul Clare et al., (2008) demonstrează că rădăcina de păpădie are un efect diuretic natural, ajutând ficatul să elimine rapid toxinele. Deoarece păpădia ajută la reducerea acidului uric și stimulează producția de urină, este benefică pentru combaterea infecțiilor bacteriene din tractul digestiv și organele reproducătoare. Studiul Clare și colab., (2008) a confirmat că ceaiul de păpădie poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar, precum și a tulburărilor vezicii urinare, a problemelor renale și eventual, chiar a chisturilor pe organele de reproducere, datorită proprietăților sale diuretice.

Pentru eficacitatea împotriva infecțiilor urinare, Levy (2021) recomandă ca rădăcina de păpădie să fie combinată cu alte extracte de frunze numite uva ursi pentru a ajuta la reducerea numărului de infecții urinare la femei. Autorul notează: „În această combinație, uva ursi este folosită pentru că ucide bacteriile, iar păpădia este folosită datorită capacității sale de a crește fluxul de urină și de a lupta împotriva infecțiilor”.

    Christine Ruggeri, (2019) notează:

   Ceaiul de păpădie trebuie evitat la cei care iau antibiotice sau sunt alergici la păpădie.

   Cei alergici la ambrozie și la plantele înrudite (cum ar fi margaretele, crizantemele, gălbenelele) pot fi alergici la păpădie.

   Păpădia poate provoca reacții alergice atunci când este administrată pe cale orală sau aplicată pe pielea persoanelor sensibile.

   Păpădia ar putea reduce cantitatea de antibiotice pe care organismul le absoarbe. Aceasta înseamnă că administrarea de păpădie împreună cu antibiotice ar putea scădea eficacitatea unor antibiotice.

   Unele antibiotice care ar putea interacționa cu păpădia includ ciprofloxacina, enoxacina, norfloxacina, sparfloxacina, trovafloxacina și grepafloxacina.

   Luarea păpădiei ar putea scădea cât de bine scapă organismul de litiu datorită proprietăților sale diuretice. Acest lucru ar putea crește cantitatea de litiu în organism și ar putea duce la reacții adverse grave.

   Există și potasiu în unele pastile diuretice, așa că aveți grijă când luați aceste „pastile de apă”, deoarece nu doriți prea mult litiu sau potasiu în organism.

   Păpădia ar putea scădea cât de repede ficatul descompune unele medicamente. Înainte de a lua păpădie, discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați medicamente care sunt modificate de ficat. Unele dintre aceste tipuri de medicamente includ amitriptilina, haloperidol, ondansetron, propranolol, teofilina și verapamil.

Potrivit Healthline.com, frunzele, tulpinile și florile de păpădie sunt adesea luate în stare naturală și pot fi consumate gătite sau crude. Păpădia este, de asemenea, disponibilă în forme suplimentare, cum ar fi capsule, extracte și tincturi. În prezent, nu există linii directoare clare privind dozarea, deoarece au fost efectuate foarte puține cercetări umane asupra păpădiei ca supliment. Sunt recomandate următoarele:

 • Frunze proaspete: 4-10 grame, zilnic.
 • Frunze uscate: 4-10 grame, zilnic.
 • Tinctură de frunze: 0,4–1 linguriță (2–5 ml), de trei ori pe zi.
 • Suc proaspăt de frunze: 1 linguriță (5 ml), de două ori pe zi.
 • Extract fluid: 1–2 lingurite (5–10 ml), zilnic.
 • Rădăcini proaspete: 2-8 grame, zilnic.
 • Pulbere uscată: 250–1.000 mg, de patru ori pe zi.

Păpădia sustine sănătatea oaselor, a digestiei, a ficatului, a tractului urinar si a pielii. Este bogată în nutrienți, inclusiv fibre, antioxidanți, vitamina A și vitamina K. Păpădia are potențialul de a oferi unele beneficii terapeutice pentru sănătate. Cu toate acestea, cercetările privind aplicațiile specifice pentru păpădie lipsesc, în special în studiile pe oameni.

  sursa: https://amg-news.com/

4 comentarii

 1. Se pare că bulgărele de zăpadă se mărește prin adăugarea a cel puțin 2noi bănci USA,PacWest și WesternAlliance către faliment>ziarulromanesc.de/lume/alarma-din<.Știre dată de exponentulMSM și care probabil nu va fi omisă în raportul lui B.F.Sînt pe baricade,chiar dacă în ultimul timp nu am mai trimis comentarii.Tot înainte cu cît mai mulți,că altă direcție n-avem.S-avem grijă că somnul produce reversibilitatea trezirii celor pe care Dumnezeu ia miluit în ultimii ani,căci și așa sîntem puțini.Lupta va continua căci deznădejdea e ca buruiana.O tai în față și-ți răsare-n spate.Nu uitați că doar morții nu pot lupta.Toate cele bune.

  Apreciază

 2. o „mica” rectificare : papadia contine Vit K2 si nu Vit K – este o mare diferenta – tot ce se scrie in articol referitor la Vit k se refera de fapt la Vit K2 care se administreaza de obicei cu Vit D3

  Apreciază

 3. Locuiesc la munte…am curtea de vreo doi ani pliiina de papadie..semn ca ne este atacata bila si ficatul..duodenul…si se vede cu oxhiul liber la cati vecini sau neamuri s-au imbolnavit in ultima vreme…deci trebuie neaparat consumata prin cura aceasta minunatie de planta..

  Apreciază

 4. Da,asa este ,slava lui Dumnezeu pentru aceasta planta medicinala,si nu numai,dar si pentru toate plantele pe care le_a sadit in folosul omenirii.Maria

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s