Coca-Cola la microscop: „A bea, sau a nu bea…”

  Înapoi în 2006, Turcia, pentru prima dată în lume, a început un proces împotriva Coca-Cola pentru componența băuturii. Eticheta Coca-Cola spune de obicei că conține zahăr, acid fosfor, cofeină, caramel, dioxid de carbon și un fel de „extract”.
Acest extract a ridicat suspiciuni. Compania Coca-Cola a fost obligată să dezvăluie secretul din ce este făcută de fapt Coca-Cola. S-a dovedit a fi un lichid derivat din insecta Cochinil.

 Cochinil este o insectă care trăiește în Insulele Canare și Mexic. Această insectă se atașează de plantă cu un hobot, îi suge sucul și nu se mișcă niciodată de la locul ei. Se pregătesc câmpuri speciale pentru insectele cochinill. Aceste insecte de pe câmp sunt colectate de sătenii locali. Din femelele și ouăle acestor insecte produc un pigment numit ruj, care colorează coca-cola maro. Cochinile uscate arată ca o stafidă, dar de fapt este o insectă.

 Acum înțelegeți ce înseamnă cuvântul „Coca” în numele băuturii?…
Acum să vorbim despre ce se află în spatele cuvântului „Cola”. Vă spunem povestea unui angajat care a petrecut 23 de ani lucrând într-o fabrică Coca-Cola.
Rădăcină de lemn dulce sau „lemn dulce” (Glycyrrhiza glabra), este folosită ca materie primă pentru mașină, aceste rădăcini hrănind diverse mamifere, inclusiv șoareci. Marile companii din industria auto colectează aceste rădăcini cu tone folosind excavatoare. La reuniune nu pot scoate șoarecii.
Prin urmare, rădăcinile sunt presate împreună cu tot ce conține în ele. Doar după apăsare sunt rămășițele de blană, lăbuțe și orice altceva ce nu sunt îndepărtate din masa rădăcinii. Pentru că băutura are o nuanță închisă, nu se observă că conține si sânge si lichid biliar de la șoareci. Desigur, marile companii de automobile încearcă să neutralizeze substanțele nocive cu chimicale. Timp de 23 de ani, acest ofițer care spune povestea nu a băut nici măcar o ceașcă de Coca-Cola.

 Mai departe, chiar mai înfricoșător.
Oamenii de știință de la Washington au împărțit unul dintre ingredientele coca-cola în componente. S-a dovedit că caramelul conținut nu era deloc zahăr topit, ci un amestec chimic de zahăr, amoniac și sulfiți obținut la presiune și temperatură ridicată. Acest „caramel” poate provoca cancer pulmonar, ficat, tiroidă și leucemie.
De asemenea, a devenit clar că sucul implică alcool – acesta stă la baza aceluiași supliment secret „7X”. Câteva picături de uleiuri aromatice, coriandru și scorțișoară au fost adăugate în alcool.
Lichidul derivat din insecta cochinil, numit ruj, nu a trecut niciodată certificarea, deci în unele țări nu se fabrică deloc.

    Cum reacționează corpul la Coca-Cola?

     După 10 minute
 10 lingurițe de zahăr îți „lovesc” sistemul (asta este norma zilnică recomandată).
Nu vei începe să vomiți pentru că acidul fosforic suprimă acțiunea zahărului.
 20 de minute de acum,
Există o creştere a nivelului insulinei în sânge. Ficatul transformă tot zahărul în grăsimi.
 40 de minute de acum,
Aportul de cofeină este complet. Pupilele tale se extind. Tensiunea arterială crește deoarece ficatul eliberează mai mult zahăr în sânge.
Receptorii adenozinei blochează, prevenind somnolenţa.
45 de minute rămase
Corpul tău crește producția de hormon dopamină, care stimulează centrul plăcerii din creier. Heroina are același principiu de acțiune.

 O oră mai târziu și e timpul să plecăm
Acidul fosforic este legat de calciu, magneziu și zinc în intestine, grăbind metabolismul. Eliberarea de calciu în urină crește.
Doar peste o oră mai târziu Diureticele intră în joc.
Calciul, magneziul și zincul găsite în oasele tale sunt îndepărtate din corp, precum și sodiul, electroliții și apa.
 Peste o oră și jumătate
Devii iritabil sau letargic. Toată apa conținută în coca-cola se excretă prin urină.
Ingredientul activ al Coca-Cola este acidul ortofosforic. PH-ul lui este 2.8 (media este 7)

 La transportul concentratului de coca-cola, vehiculul trebuie echipat cu recipiente speciale concepute pentru materiale de coroziune ridicată.
Iată compoziția detaliată a produsului Coca-Cola Light reclamat pe scară largă:  Apă Spumantă, E150d, E952, E951, E338, E330, Arome, E211.
  1. Apă minerală
Prezența dioxidului de carbon în apă stimulează secreția biliară, crește aciditatea stomacului și cauzează meteorism – eliberarea abundentă de gaze. In plus nu se foloseste apa de izvor, ci apa din instalatiile sanitare care trece prin filtre speciale.
  2. E952 (acid ciclamic. Na, K, săruri de calciu) – Acid ciclamic și sărurile sale de sodiu, potasiu și calciu. Înlocuitorul zahărului. Ciclamat este o substanță chimică sintetică, are un gust dulce de 200 de ori mai dulce decât zahărul și este folosit ca îndulcitor artificial. A fost interzisă utilizarea în produsele alimentare destinate consumului uman deoarece este cancerigenă. Ei bine, cauzează cancer.

 Înapoi în 1969, Agenția Federală pentru Alimente și Medicamente (FDA) a interzis ciclama pentru utilizare în Statele Unite. S-a dovedit că, precum zahărul și aspartamul, provoacă cancer la vezică la șobolani. În același an a fost interzisă pentru utilizare în Canada. Înapoi în 1975 este interzis în Japonia, Coreea de Sud și Singapore. Interzisă utilizarea în producția de băuturi în Indonezia. În 1979 Organizația Mondială a Sănătății reabilitează ciclamele, recunoscându-le ca fiind inofensive.

  Doză sigură: 0,8 grame pe zi
  3. E150d (Caramel IV – tratat cu colorant sulfat de amoniu) Zahăr superior obtinut prin procesarea zahărului la anumite temperaturi, cu sau fără agenti chimici. În acest caz se adaugă sulfat de amoniu.
  4. E950 (acesulfam de potasiu, acesulfam sodiu)
De 200 de ori mai dulce decât zahărul. Conține eter metilic, care afectează funcția sistemului cardiovascular și acidul de sparanghel, care exercită un efect emoționant asupra sistemului nervos și poate deveni în cele din urmă dependență. Acesulfamul este slab solubil. Produsele cu acest îndulcitor nu sunt recomandate copiilor, mamelor însărcinate și care alăptează.
* Doză sigură: 1 gram pe zi
  5. E951 (Aspartamul)
Un îndulcitor pentru diabetici. Nesustenabil din punct de vedere chimic – când temperatura crește, se descompune în metanol și fenilalanină. Metanolul (alcoolul metilic) este extrem de periculos – 5 până la 10 ml poate provoca moartea nervului optic și orbirea ireversibilă, iar 30 ml poate cauza moartea. Într-un mediu carbogazos cald, aspartam se transformă în formaldehidă, care este un cancerigen extrem de puternic.

 Au fost documentate cazuri de intoxicație cu aspartam, iar simptomele sunt: pierderea sensibilității, cefalee, oboseală, urlete, greață, palpitații cardiace, creșterea în greutate, iritabilitate, anxietate, pierderea memoriei, vedere încețoșată sau pierderea vederii, erupții cutanate, convulsii, dureri articulare, depresie, spasme, boli ale organelor repro Aspartamul poate declanșa și următoarele boli: tumoră cerebrală, scleroza multiplă, epilepsie, boli bazate, oboseală cronică, Alzheimer și Parkinson, diabet, retard mental și tuberculoză.
* Doză sigură: 3 grame pe zi

  6. E338 (acid ortofosfor, formulă chimică – хи3RO4)
Pericol de foc și exploziv. Irită ochii și pielea. Aplicare: productie de amoniac, sodiu, calciu, magneziu si aluminiu, precum si sinteza organică, în productia de cărbune activ si film, pentru productia de materiale ignifuge, lianti ignifugi, ceramică, sticlă, fertilizanti, detergenti sintetici, în industria medicală, curățare si lustruire a metalelor, în industria textilă – în productia de impregnate țesături ignifuge, precum și în industria uleiului și a chibriturilor. Acidul ortofosforic nutrițional este utilizat în producția de apă carbogazoasă și săruri (pudră de biscuiți). Previne absorbția calciului și fierului în organism, ceea ce poate duce la pierderea țesutului osos, osteoporoza. Alte reacții adverse: sete, erupții cutanate.

  7. E330 (acid limonic) – cristale incolore
Răspândit în sălbăticie. Acidul citric se obține din tutun prin fermentarea carbohidraților (zahăr, melasă). Aplicabil industriilor farmaceutice și alimentare. Sărurile de acid citric (citrați) sunt folosite în industria alimentară ca acizi, conservanți, stabilizatori și în medicina pentru conservarea sângelui.
  8. Parfumuri – nu este clar ce sunt acești aditivi de parfum.
  9. E211 (benzoat de sodiu)
Agent răcoritor, conservant pentru produse alimentare. Acidul benzoic (E210), benzoatul de sodiu (E211) și benzoatul de potasiu (E212) se adaugă anumitor alimente ca agenți bactericizi și antifungi. Acestea sunt gemuri, sucuri de fructe, marinade și iaurt de fructe. Nu se recomandă utilizarea persoanelor astmatice și a persoanelor sensibile la aspirină.
Un studiu recent realizat de profesorul de biologie moleculară și biotehnologie la Universitatea din Sheffield (Anglia) Peter Piper a constatat că acest compus cauzează daune semnificative ale ADN-ului. Potrivit lui Piper, benzoatul de sodiu, ca ingredient activ în conservanții folosiți în majoritatea băuturilor carbogazoase, nu distruge părți din ADN, ci le dezactivează. Acest lucru poate duce la ciroza hepatică și boli degenerative, cum ar fi Parkinson.

   Într-un cuvânt, nu mai bea această otravă niciodată!

Un comentariu

  1. Jn 2007 am citit un articol in care India era data in judecata de catre coca cola pt ca ministrul sanatatii la acea vreme nu doar ca a interzis consumul de coca dar a inchis toate fabricile care produceau acolo coca.Ministrul sanatatii ceruse analiza acestei bauturi si se constatase ca avea in compozitie o mare cantitate de pesticide si prin urmare a solicitat reteta.Evident sub umbrela ca ,,reteta noastra este un secret de peste 100 de ani,,coca cola a refuzat sa raspunda la solicitarea venita si atunci s a trecut la interzicerea acesteia in India.Nu stiu care mai este situatia acum,dar cand am citit mi s a parut wow ca in sf vineva indrazneste sa faca asta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s