Marea bătălie pentru omenire (partea a 8-a)  

                 Motto: Utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să crezi că ea mai poate continua așa cum este acum!

     Vălul falsei comunicări între oameni  

 Atâta vreme cât materia este o creaţie a spiritului, atâta vreme cât corpurile noastre şi întreaga noastră lume fizică sunt o creaţie a spiritului, cine vrea să fie cu adevărat pragmatic în această lume fizică trebuie să se întoarcă la spirit, să îl regăsească! Nu suntem dependenţi de reţele sociale. Faptul că ne petrecem mult timp pe aceste reţele arată un singur lucru, de fapt, nicidecum negativ – fără să conştientizăm, suntem pătrunşi de impulsul către colectivitate, către fraternitate umană universală. Acesta este cel mai important impuls spiritual-sufletesc al epocii pe care o parcurgem în prezent. Acesta este adevăratul motiv care ne determină să ne petrecem atât de mult timp pe diverse reţele de socializare. Nu aici este problema. NU faptul în sine că ne petrecem mult timp pe aceste reţele e problematic. Ci faptul că o facem într-o manieră extrem de superficială, de cele mai multe ori. Evident, suntem împinşi clipă de clipă către această superficialitate, inclusiv prin algoritmi care stau în spatele acestor reţele de socializare. Însă faptul în sine este important – ne petrecem mult timp SUPERFICIAL în cadrul acestor reţele de socializare. Aceasta este adevărata problemă, nu timpul în sine. Este o problemă calitativă, nu cantitativă. Dacă cea mai mare parte a timpului în care citim, reacţionăm sau comentăm pe aceste reţele ni l-am petrece într-o manieră mai profundă, căutând şi apreciind ceea ce are cu adevărat valoare, atunci cantitatea s-ar transforma şi în calitate! Dacă, în loc să ne contrazicem nonstop, în loc să ne certăm şi, uneori, chiar să ne adresăm cuvinte grele, am căuta acele elemente care ne unesc, care ne aduc aproape, atunci aceste reţele ar fi de un real ajutor.

Întotdeauna, este vorba despre cum anume este folosit un anumit mediu de comunicare. Comunicarea pe Internet nu e nici bună, nici rea. E, în schimb, exact aşa cum o facem noi să fie! Dacă în noi prevalează impulsul către fraternitate, dacă îl simţim, conştientizăm, dacă suntem dispuşi să îi dăm o şansă la viaţă şi îl hrănim în fiecare zi, atunci aceasta se va vedea şi în modul în care comunicăm în cadrul acestor reţele. Dacă, dimpotrivă, în noi prevalează dorinţa de a impune propriul punct de vedere, deseori chiar foarte agresiv, atunci sigur că vom face din aceste reţele un mediu toxic, violent, lipsit de umanitate. Depinde doar de noi ce facem, ce citim, ce spunem, ce distribuim, ce ALEGEM!

    Cele trei adevăruri fundamentale  

 Alunecarea spre prăpastie a omenirii nu poate fi stopată decât dacă suficient de mulţi oameni încep să înţeleagă trei adevăruri fundamentale:

   1. Omul este o fiinţă eminamente spirituală, iar existenţa sa pe acest Pământ, în trupul său fizic, are scopul de a-l ajuta să evolueze spiritual.

   2. Lumea materială este creaţia lumii spirituale. Ca atare, prosperitatea lumii materiale nu este posibilă decât dacă societatea omenească este reconstruită pornind dinspre spirit spre materie. Orice politică sau plan de redresare sunt sortite eşecului atâta vreme cât acestea sunt doar gânduri materialiste ale unor fiinţe materialiste. Aparent paradoxal, lumea materială este la un pas de a fi distrusă tocmai de către materialişti! Iar materialişti nu sunt doar aceia care spun că sunt atei, care îşi asumă acest lucru. Materialişti sunt în egală măsură, ba chiar mai periculoşi, toţi cei care se pretind a fi “credincioşi” în timp ce tot ceea ce gândesc şi fac nu are niciun element adus din lumea spiritului.

   3. Flacăra vie a Spiritului nu e suficient a fi zărită. Este necesar ca toţi cei care urmează un drum spiritual să lucreze împreună astfel încât întreaga societate omenească să fie transformată în acord cu primul adevăr fundamental: omul este o fiinţă eminamente spirituală. Pentru că, dacă omul este o fiinţă eminamente spirituală, dacă adevăratul motiv pentru care se află pe Pământ într-un trup fizic este acela de a evolua spiritual, atunci şi societatea în care trăieşte trebuie construită în aşa fel încât să servească tocmai acestui scop.

Ne-am obişnuit, mulţi dintre noi, indiferent de religie sau crez, să “ne rugăm pentru schimbare”. Sigur, acest lucru ajută foarte mult. Orice rugăciune care este formulată în limba inimii şi cu vocea spiritului din noi aduce din lumea spirituală impulsuri şi curente care purifică această lume materială care a ajuns să fie atât de întunecată. Dar nu este suficient! Cel ce se roagă trebuie să şi FACĂ. Acesta este alt mare adevăr de înţelegerea căruia depinde supravieţuirea regnului spiritual uman. Lumea materială a oamenilor nu poate supravieţui, nu mai poate merge mai departe dacă lumea spirituală a oamenilor nu devine pincipalul element inspirator. Cei care se află pe un drum spiritual trebuie să se implice pentru a schimba întreaga societate. Însă nu vom putea fi eficienţi, nu vom putea merge prea departe cu această misiune dacă nu începem să ne asociem, să lucrăm împreună, să ne susţinem reciproc. O economie sănătoasă trebuie să se nască, iar acest lucru e posibil doar prin asocierea noastră. O educaţie sănătoasă trebuie să se nască, iar acest lucru e posibil doar prin asocierea noastră.

O relaţie sănătoasă între statele lumii trebuie să se nască, iar acest lucru e posibil doar prin asocierea noastră. Într-un cuvânt, DE NOI depinde totul acum! În niciun caz în sensul instalării unui soi de castă arogantă, ci în sensul liberei asocieri între oameni treji, care pun pe primul plan binele celorlalţi! Sistemul actual este atât de putred încât nu mai poate fi făcut nimic. Rădăcinile îi sunt putrede, bazele sale sunt pur şi simplu anti-omenești. Orice încercare de a-l transforma, prin tot soiul de compromisuri, este sortită eşecului. Nu are niciun sens să renovezi nişte apartamente într-un bloc ce stă să cadă, într-o clădire a cărei fundaţie este şubredă. Singura soluţie este aceea de a începe să creăm un nou sistem, sănătos, care săl înlocuiască treptat pe cel actual. Iar acest lucru, concret, se poate realiza doar prin LIBERA ASOCIERE a tuturor celor care înţeleg că ne aflăm aici pentru a evolua spiritual şi pentru a spiritualiza materia, nu pentru a ne bălăci în apele stătute ale unei materii văduvite de spiritul care îi este de fapt sursa.

În prezent, cea mai mare dificultate constă în faptul că omul trezit spiritual care se implică politic sau social nu izbuteşte să găsească şi alţi oameni aidoma lui. Când se implică politic, de pildă, discursul său încărcat de seva spiritului este înţeles doar în cheie politică. Când li se adresează celor care se află pe un drum spiritual, iarăşi se loveşte de un zid. Pentru că cei aflaţi pe un drum spiritual, de mult prea multe ori, refuză orice fel de contact cu eonomia sau politica. Cumva, îşi doresc să se separe complet, să trăiască două vieţi diferite. Or, tocmai aceasta este cea mai mare piedică în calea însănătoşirii societăţii noastre. Pentru că nu ne aflăm aici pentru a trăi două vieţi diferite – una în care ne preocupă propria dezvoltare spirituală şi una în care relaţionăm şi acţionăm fără nicio legătură cu preocupările noastre spirituale. Cele două lumi trebuie să devină una, iar acest lucru se va întâmpla atunci când cei aflaţi pe drumul cunoaşterii şi al dezvoltării spirituale vor înţelege că este necesar să spiritualizeze economia, politica, educaţia, întreaga societate.

Atenţie, din nou: când vorbesc despre spiritualizarea economiei, politicii, educaţiei, societăţii în genere NU mă refer în niciun caz la vreun set de dogme, vechi sau noi. Nu este vorba despre a impune un anumit sistem, anumite concepte, anumite precepte morale. Este vorba despre libera asociere a celor cu spiritul treaz. Doar din această liberă asociere, din lucrul ÎMPREUNĂ, în afara oricărui set de dogme, programe sau doctrine, se poate naşte o nouă lume! Toţi cei care derulează deja sau intenţionează să deruleze proiecte sociale, politice, educaţionale, economice plecând de la o cunoaştere a lumii spirituale şi având ca unic scop binele semenilor lor nu pot rezista şi nu se pot dezvolta în cadrul actualului sistem. Ei au nevoie să se asocieze, să devină puternici împreună. Doar astfel, noul sistem creat, unul cu adevărat viu şi în continuă schimbare, va ajunge să se dezvolte treptat şi să înlocuiască sinistrul sistem actual.

          Va urma

   Sursa: Cartea ,,Marea Bătălie pentru Omenire” de Liviu Pleșoianu

5 comentarii

 1. Am citit articolele pe care le-ati postat din cartea „MAREA BATALIE pt. OMENIRE” a d-nului LIVIU PLSOIANU si am constatat faptul va autorii cartii reuseste sa faca o legatura inteligenta intre spirit/suflet si lumea materiala. De asemenea atinge un punct sensibil si anume:FRATERNITATEA dintre oameni pentru a face ca problemele cu care se confrunta societatea actualmente, sa fie trecute cu BRIO.
  Sunt lucruri pe care nu toata lumea le sesizeaza si este bine ca ele ies la iveala(si speram ca ele sa fie citite/aprofundate) in aceste vremuri tulburi.
  Iti multumim d-mnule Marius pentru eforturile ce le faci de a scoate la iveala lucruri importante si care speram sa ajute la trecerea omenirii in EPOCA de AUR ce negresit va veni.

  Apreciază

 2. Scrie foarte bine acest om. Este in acord cu fluxul spiritual care la un moment dat va triumfa pe aceasta Planeta, dincolo de ambitiile sau revendicarile unei natiuni sau popor. Dar pana acolo sa o luam cu unirea sincera intre oameni care vor sa faca ceva bun pentru oameni , nu doar pentru propriile interese mici si meschine.

  Apreciază

 3. Ar mai fi aici un mic detaliu, fundamental, de adăugat. Se spune în text că ne aflăm aici în corp fizic pentru a evolua. Însă mult -hulitele religii în general și creștinismul in special (cu destule argumente pertinente) ne dau cheia! Ascunsă, desigur… Pe lângă evoluția spiritului prin imersia sa in planul 3D cu lecțiile ce le implică, mai este un detaliu: spiritualizarea vehiculului biologic terestru! Adică nu mai jignim pământul cu morminte ci LUĂM CU NOI corpul fizic spiritualizat, la părăsirea planului fizic!!!…

  Apreciază

 4. MULT TRAMBITATA,EPOCA DE AUR,NU VA VENI,DACA NOI FIINTE SPIRITUALE,CREATE DE DUMNEZEU,NU DORIM SA AFLAM CARE-I ” ACEL SCOP” PENTRU CARE AM FOST CREATI.DACA NU NE PUNEM CELE MAI FUNDAMENTALE INTREBARI EXISTENTIALE, DESPRE CINE SUNTEM,DE CE AM FOST CREATI,NU VOM AVEA RASPUNSURILE AUTENTICE,INFAILIBILE,si CALATORIA VIETII NOASYRE VA FI UN ESEC PROFUND,UN FALIMENT TOTAL,UN FIASCO.DOAR AJUNGAND LA CUNOASTEREA ADEVARULUI SUPREM,BIBLIA,POCAINTA AUTENTICA,LEPADARE DE SINE,EUL ACELA CARE „DUCE LA CAIN SI ABEL,NU VOM REUSI sa ne TRAIM VIETILE in CONFORMITATE Cu VOIA SUVERANA A CREATORULUI! POCAINTA AUTENTICA PRESUPUNE SCHIMBARE RADICALA METANOIA,ALTRUISM,JERTFIRE,ASCULTARE TOTALA,DEPLINA de CEL CE m-a CONCEPUT din Pantecele Mamei mele.Psalmul 139.ADEVARUL TE VA FACE LIBER,SA GANDESTI,SA ACTIONEZI,IUBIND,IUBIND,SACRIFICANDU-TE,ASEMENI FIULUI LUI DUMNEZEU ISUS HRISTOS!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s