Colapsul conştiinţei și Epoca anarhiei

  În ultimul timp s-a produs un colaps al conştiinţei în rândurile occidentalilor. Nedumerirea, dezorientarea, inabilitatea de a face o diagnoză a evenimentelor, sunt evidente. Și nu este de mirare, având în vedere viteza cu care s-au petrecut, în lunile care au trecut, evenimente istorice radicale și cu consecințe la fel de radicale.

    Agresiune si eradicarea istoriei

China a eliminat autonomia fostei colonii Hong Kong, fără ca Occidentul să reacționeze ori presa din Marea Britanie să sufle o vorbă. Dimpotrivă, Occidentul avea ochii ațintiți asupra Americii, prevestindu-i colapsul. Privea exact în direcția în care China dorea, dându-i ei oportunitatea de a agresa fosta colonie britanică. În SUA, evenimentul brutal din 25 mai s-a transformat în anarhie, o anarhie nemaicunoscută din anii ’60. Ea s-a extins și în Europa. Manifestări și acțiuni anarhiste s-au produs în Marea Britanie, Belgia, Franța, iar mai nou și în Australia. Ele sunt atât de radicale și de numeroase, încât dau impresia unui colaps civilizațional.

Statuia lui Churchill a fost dărâmată, temporar, de anarhiști pe motiv că ar fi fost rasist. Alte statui au fost dărâmate în Marea Britanie, Belgia, Franța și în alte locuri cu scopul de a eradica „trecutul rasist” al Occidentului. Cele mai radicale acțiuni, însă, s-au petrecut tot de unde au pornit, Minneapolis. În Minneapolis consiliul municipal a decis desființarea poliției. Fabricile incendiate din oraș au anunțat că nu se vor mai redeschide și că se vor muta în alte state.

În Buffalo, New York, 57 de polițiști și-au dat demisia după ce doi dintre ei au fost suspendați din funcție pentru că au îmbrâncit un protestatar în vârstă. În New York, poliția a cerut simpatie din partea presei pentru a-și putea face treaba fără a fi demonizată în permanență, dar fără succes. În Atlanta, un grup de polițiști și-au dat şi ei demisia.

    Vandalism

În California, steagul american a fost ars, în unele orașe din Old South statuile confederale au fost dărâmate de anarhiști, iar în Seattle, unul din cele mai „progresiste” orașe din lume (și orașul în care locuiește Bill Gates), mii de anarhiști au ocupat primăria, au silit consiliul municipal să elimine poliția, și l-au silit și pe primar (unul dintre cei mai „progresiști” primari ai Americii) să-și dea demisia. Profesori universitari conservatori din diverse universități americane au fost destituiți din funcție peste noapte. Unele biserici tradiționale au primit ordin de a părăsi clădirile în care se întâlnesc, fiind acuzate de „rasism”.

Unele biserici au fost incendiate. Memorialul Comemorării Victimelor Comunismului din Washington, D.C., a fost vandalizat. Tot mai multe străzi din America au primit nume noi, „George Floyd”. Unele străzi, numite după figuri istorice „rasiste” au fost redenumite. Anarhiștii au cerut schimbarea numelor monumentelor istorice americane, a bazelor militare americane și a navelor americane de război, pentru a elimina numele persoanelor „rasiste” pe care le poartă pe moment.

O inchiziție nemaiîntâlnită în America din anii ’50 se derulează sub ochii noștri. Dar ceva și mai grav se petrece în America, și, prin extensie în Occident: se produce un gol al raţiunii, un colaps al conştiinţei la cetățenii lor. Nici chiar oamenii cu judecată nu mai pot procesa pe dea-ntregul toate aceste evenimente grave și implicațiile pe care ele le au. Deciziile devin tot mai greu de luat. Fiecare mișcare politică, afirmație a Casei Albe, proiect legislativ, toate au fost politizate.

    Acuzaţii de rasism

Ești rasist” este acuzația favorită a anarhiștilor la adresa persoanelor albe. Anarhiștii din Seattle nu au cerut doar „reformarea” forțelor de ordine, ci „abolirea” în totalitate a forțelor de ordine, reeducarea în masă a tuturor angajaților de stat, a învățătorilor și a profesorilor universitari, pentru a elimina din ei „rasismul”. Au cerut o amnistie generală pentru toți infractorii și închiderea închisorilor. Au cerut „dreptate rasială” ca principiu suprem după care să fie reconfigurată întreaga societate americană.

Există un precedent periculos: revoluția culturală a lui Mao care a ucis 30 de milioane de oameni. Cei 30 de milioane au fost oameni care nu au putut fi „reeducați” ori „reabilitați”.

Există, însă, un precedent istoric și mai periculos: confiscarea puterii politice de către comuniști în Uniunea Sovietică. Anul 1917 a fost greu pentru Rusia. Sleită de puterea militară, într-o stare de colaps economic și politic, într-o stare haotică, oamenii au ieșit cu miile în stradă cerând schimbări. În conştiinţele lor era un vid enorm. A fost exact momentul în care Germania l-a transportat pe Lenin din Elveția, cu trenul, până la St. Petersburg. A ajuns acolo la timp. Mii de oameni demonstrau pe străzile celui de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Lenin s-a alăturat grupurilor de anarhiști pe străzi, devenind pentru ei un „mesia” al momentului. Știm cu toții cum s-a terminat istoria începută în St. Petersburg în toamna lui 1917. Este posibil ca ceva asemănător să se petreacă azi în Occident? Am îndrăzni să spunem că nu e exclus. Este chiar posibil să fi pășit deja din era post-Covid-19 în era anarhiei globale.

    Fiii și fiicele Iluminismului devin anarhiști

Fiii și fiicele Iluminismului ne numesc „iraționali”, în timp ce pe ei se numesc „raționali” și „iluminați”. De fapt adevărul este chiar invers. Comportamentul irațional al anarhiștilor continuă, atât a celor care demolează civilizația, istoria, democrația și statul de drept în stradă cu cărămizi și frânghii, cât și al celor mai „cu clasă”, care le demolează din sălile parlamentelor, a consiliilor municipale, din birourile președinților de universități, ori din sălile de conferințe ale imenselor agenții de presă și ziare.

Practic, este imposibil să cunoști ori să citești despre toate acțiunile anarhiste care se petrec zilnic în Occident. Ele toate însă au aceeași temă în comun: persoanele de descendență europeană și Occidentul în general sunt rasiști, fie că recunosc ori nu, istoria lor e o istorie a exploatării rasiale, și tot ce a fost clădit în Occident în ultimii 2000 de ani a fost clădit prin exploatarea tuturor raselor, cu excepția celei europene. Anarhiștii au dărâmat cu frânghiile şi o statuie a lui Cristobal Colon (Cristofor Columb) în America, amplasată cu aproape 100 de ani în urmă de imigranții italieni. Încă nu au dărâmat statuile lui Abraham Lincoln, dar unele dintre ele au fost vandalizate. În Marea Britanie anarhiștii au făcut la fel cu statuia lui Cecil Rhodes. Au dărâmat-o.

În America, 19 personalități au fost destituite din funcție ori au demisionat din cauza unor afirmații „nepotrivite” la adresa evenimentelor zilei pe care le-au făcut, ori pentru că au refuzat să promoveze perspectivele oficiale ale organizațiilor din care fac parte privind subiectul. Printre victime se află un editor de la New York Times și actori de la Hollywood. Unor poeți li s-au retras din același motiv premiile acordate cu ani în urmă. Unele desene animate au fost interzise după ce au fost etichetate „rasiste” ori că normalizează violența poliției. Showurile „rasiste” și polițienești au fost scoase de pe ecrane.

William Jacobson, unul din cei mai influenți profesori de drept din SUA, a fost atacat într-o scrisoare deschisă de către colegii lui de universitate datorită pozițiilor lui conservatoare privind evenimentele zilei și rolul poliției în societate. Conform unei declarații făcute de el, „oamenii trăiesc în frică în campusul universitar”.

Președintele Trump a fost atacat şi el pentru că a refuzat să modifice numele mai multor baze militare americane, pe motiv că persoanele după care au fost numite au fost rasiste. Panica și frica de noul val anarhist a intrat și în rândurile politicienilor și, din nefericire, a unor lideri religioși. Democrații din Congresul SUA au „îngenuncheat” în semn de solidaritate cu George Floyd, iar unele biserici și lideri confesionali din America au emis „declarații” oficiale să dea de înțeles că nu sunt rasiști, iar grupurile lor confesionale nu sunt rasiste.

    Extremişti radicalizaţi în universităţi

Cine sunt acești anarhiști, ce știm despre ei?

Sunt tineri radicalizați vreme de decenii, dar mai ales în cei 8 ani ai administrației Obama. Sunt tineri care au fost educați într-un spirit ateu, hedonist, cu dispreț față de America, de Occident în general, de creștinism, de credință, de descendenții europeni. Au fost învățați să urască. Au fost educați în marxism și neo-marxism. În ura de clasă. Că unele grupuri din societate sunt bune și altele rele. Că cele rele e nevoie să fie anihilate. Prin reeducare, ori dacă reeducarea e fără succes, prin forță, de către grupurile bune.

În America și în Occident s-au predat, de mulți ani deja, cursuri privind rasismul și imperialismul occidental. Efectul acestei îndoctrinări oarbe se vede azi. Pretutindeni. Sunt tineri care, la terminarea facultății, nu s-au putut integra în piața de muncă pentru că le lipsea pregătirea profesională. În absența locurilor de muncă au devenit cruciați ai multor cauze iraționale și extremiste, îmbrățișând cauze dintre cele mai radicale: lupta împotriva rasismului, real ori ireal, feminismul, mișcările ecologiste, mișcările climatice, anti-americanismul, anti-capitalismul, anti-democrația, mișcările pentru „reîntoarcerea în natură”, mișcările pentru abolirea căsătoriei, a familiei, a relațiilor de familie etc. Sunt tineri și mișcări care în ultimul timp se intersectează pe străzile întregului Occident, crezând că istoria le pune la dispoziție oportunitatea unică pentru a demola 2000 de ani de civilizație occidentală și creștină.

Aceștia sunt ei: fiii și fiicele Iluminismului, ai lui Voltaire, Rousseau și Marx. Cei care pretind a se închina în „Templul Raţiunii” şi resping orice conexiune cu trecutul.

    Sursa: http://www.yogaesoteric.net/

6 comentarii

 1. dar stim toate astea din apocalipsa ,din profetiile sfintilor,insa dincolo de toate acestea va fi o vreme cea din urma cand adevarul se va vedea ,auzi in mod clar si cine va mai putea sa l perceapa bine cine nu…domnul cu mila ! Ce tb sa facem noi este sa ramanem cat mai mult cu putinta in centru adica in echilibru si daca vom reusi asta,nici macar un fir de par nu va fi atins !!! sa avem credinta

  Apreciat de 2 persoane

  • Mai rasiști că negrii, nu există. Uitați-vă la filmele cu negri: numai negri, dacă apare vreun alb sau albă, sunt personaje negative. E ca în proverbul „Hoțul strigă hoțul”. Treaba cu rasismul este pretext ca mafia kazară să își atingă obiectivele; la fel că încălzirea globală sau falsa pandemie. Stați uniți, toate astea se vor termina curând.

   Apreciază

 2. Ha,ha, chiar este hilar articolul . Se plânge occidentul de anarhie ? Hai să fim serioși , occidentul a falsificat toată istoria lumii . Occidentul se face vinovat pentru distrugerea ,cotropirea ,jaful ,crimele împotriva umanității in așa zisele ” Descoperiri de noi teritorii ” ( geografice ..uraaa..!..in folosul științei..👎) …rasism ..păi oare cine l-a inventat ? Cine s-a folosit de populația neagră ? Au uitat ? Democrație ? Ce este democrația, bravule occident?? O minciună ,un slogan pentru prostit masele naive . Oho…religia …! Care religie? Cea finanțată de bancheri pentru a stăpâni masele de naivi ? Creștinismul ..?? Care a făcut mai multe victime decât cele două războaie mondiale ale lui rothschild -rockefeller. Autorul acestui ” articol ” știe oare ce este credința ..?? Dacă o ia cu sfinții …” bravos anarhie „…. Să auzim de bine …dar ceva inteligent …

  Apreciază

 3. Nu va enervati. Nu face bine la sănătate.
  Unii își construiesc site-uri în lipsa de joburi.
  Nu mă refer la acest site !
  Și atunci trebuie sa publice articole cit mai diverse. Exact cum sunt promisiunile din campania electorala.
  Multe site-uri de azi sunt precum ziarele din anii ’90.
  Cu cit diversitatea articolelor este mai mare cu atit sunt mai mari șansele de creștere a spiritului de discernământ al cititorilor.
  Unii vor pleca alții vor ramine
  Nu va enervati !

  Apreciază

 4. M-am uitat orientativ la situația demografica actuală a USA.
  Raportul nașterile albi/rest populație = 1/1, un aport deosebit având migrația recentă hispanică.
  Raport maturi albi/rest populație matură este de cca. 7/3.
  In situația asta, influența reală a radicalilor antirasiști in societate este mai redusă decât cea publicată.
  Totuși, cunoscând lipsa naturală de apetit pentru munca și instruire ,situația nu e prea roză.

  Apreciază

 5. Furtuna mereu a fost foarte necesară, incendiul la fel, războiul așișderea. Este, simbolic vorbind, acțiunea de „tip Shiva”, cel care distruge – rostul ei nu e sa construiască, de așa ceva alții se ocupă. Este in fond normal (evident, e tragic, dureros…) să se întâmple toate astea, e schimbare de paradigmă, de epocă, iar chimbarea e, la propriu globală în sens cosmic. Și asistăm doar la „începutul durerilor” – iar Negativul contribuie din plin la planul divin – asta până înțelegem că planul acesta fizic, materia, constituie ceva iluzoriu, că raportarea obsesivă la valorile duale de tip alb-negru, femeie-bărbat, bogat-sărac, rase, etnii etc, e o păcăleală. Una necesară însă, pentru că lecția Spiritului trebuie învățată, cu durere sau nu! Astfel, in 2070 se împlinesc exact 2000 de ani de la dărâmarea templului din Ierusalim, așa că mai avem cam o jumătate de secol de frământări. Dar vom trece și peste asta, pentru că, să nu uităm istoria are un parcurs ciclic, nu de cerc ci de spirală!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s