Programul secret de instruire al CIA în Ucraina a ajutat Kievul să se pregătească pentru invazia rusă  

 Acum se știe că atât NATO cât și CIA au instruit trupe ucrainene în vederea conflictului cu Rusia, doar la asta a lucrat occidentul odată cu revoluția portocalie din 2014.

  Lunetiştii ucraineni au avut o problemă: forţele ruse din estul Ucrainei încercau să-i orbească. În timp ce ucrainenii se uitau prin lunete pentru a-și găsi țintele, rușii începuseră să le identifice locația folosind strălucirea sticlei și trăgeau în ei lasere de înaltă energie, dăunând vederea lunetiștilor. Cele două părți se îndreptau în imediata apropiere. La începutul anului 2014, Rusia invadase și anexase deja peninsula Crimeea a Ucrainei. La scurt timp după aceea, insurgenții pro-rusi din regiunea de est Donbas au început un război secesionist măcinat împotriva Kievului.

Trupele ruse au intrat curând în luptă. Așa, în liniște, a făcut și CIA. Pe măsură ce liniile de luptă s-au întărit în Donbas, un grup mic și select de paramilitari veterani ai CIA au făcut primele călătorii secrete în prima linie pentru a se întâlni cu omologii ucraineni de acolo, potrivit foștilor oficiali americani. Paramilitarii CIA au ajuns la concluzia că, în Rusia și împuterniciții săi, agenția se confrunta cu un adversar ale cărui capacități le depășeau cu mult pe grupurile islamiste cu care CIA se luptase în războaiele de după 11 septembrie. „Am învățat foarte repede multe”, spune un fost oficial înalt al serviciilor de informații – inclusiv despre tehnicile de orbire cu laser ale rușilor. „Acest rahat nu s-ar întâmpla cu talibanii.”

De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia – care a transformat un conflict îndelungat, de uzură, într-un război exploziv, total – armata ucraineană a sfidat predicțiile privind un colaps rapid, ținând orașele cheie împotriva avansului rusesc și pedepsind cu pierderi trupele și materialul rusesc. Armata ucraineană a susținut că a ucis trei generali ruși, inclusiv cel puțin unul care ar fi fost eliminat de focul unui lunetist. (Yahoo News nu a putut verifica în mod independent dacă comandanții ruși au fost uciși de trupele antrenate de CIA.)

Cel puțin o parte din rezistența acerbă a forțelor ucrainene își are rădăcinile într-un program de instruire ascuns al CIA, desfășurat de pe frontul de est al Ucrainei, au declarat foștii oficiali ai serviciilor de informații pentru Yahoo News. Programul a fost derulat sub autoritățile existente anterior pentru CIA și nu a necesitat o nouă determinare legală pentru agenție, cunoscută sub numele de constatare a unei acțiuni ascunse, potrivit unui fost oficial de securitate națională. Ca parte a programului de antrenament din Ucraina, paramilitarii CIA le-au predat omologilor lor ucraineni tehnici de lunetist; cum să operați rachetele antitanc Javelin și alte echipamente furnizate de SUA; cum să evitați urmărirea digitală folosită de ruși pentru a identifica locația trupelor ucrainene, care-i lăsase vulnerabili la atacurile artileriei; modul de utilizare a instrumentelor de comunicare secrete; și cum să rămâi nedetectat în zona de război, în același timp, atrăgând forțele ruse și insurgente din pozițiile lor, printre alte abilități, potrivit foștilor oficiali.

După incursiunea Rusiei din 2014, armata americană a contribuit, de asemenea, la desfășurarea unui program de instruire de lungă durată, recunoscut public, pentru trupele ucrainene în regiunea de vest a țării, departe de linia frontului. Acest program a inclus, de asemenea, instrucțiuni despre utilizarea rachetelor antitanc Javelin și antrenament pentru lunetişti. Yahoo News a raportat în ianuarie despre inițiativa secretă de instruire a CIA, bazată în SUA, pentru forțele de operațiuni speciale ucrainene și pentru alți membri ai serviciilor de informații. Acest program, care a început în 2015, a inclus și instruire în arme de foc, tehnici de camuflaj și comunicații secrete. Raportul anterior a dezvăluit, de asemenea, că paramilitarii CIA au călătorit în estul Ucrainei pentru a ajuta forțele loiale Kievului în lupta lor împotriva Rusiei și a aliaților săi separatiști.

Oficialii americani au negat anterior pentru Yahoo News că programele de instruire CIA au fost vreodată orientate în mod ofensiv. „Scopul instruirii care a fost oferită a fost de a ajuta la colectarea informațiilor”, a spus un oficial înalt al serviciilor de informații. Până acum, însă, detaliile programului de antrenament paramilitar al CIA pe frontul de est al Ucrainei nu au fost niciodată dezvăluite. Această inițiativă, spun foștii oficiali ai agenției, a ajutat forțele ucrainene de operațiuni speciale întărite de luptă pentru actualul asalt rusesc, care a aruncat Europa în cel mai grav conflict din ultimele decenii.

Foștii oficiali ai serviciilor de informații americane cred că programul încă dă roade. „Cred că vedem un impact mare de la lunetişti. Mai ales că forțele ruse se blochează din cauza lipsei de provizii”, a spus fostul oficial superior. „Cred că antrenamentul a dat roade.” Când paramilitarii CIA au călătorit pentru prima dată în estul Ucrainei, după incursiunea inițială a Rusiei din 2014, misiunea lor a fost dublă. În primul rând, li s-a ordonat să determine modul în care agenția ar putea ajuta cel mai bine să antreneze personalul ucrainean de operațiuni speciale în lupta împotriva forțelor militare ruse și a aliaților lor separatiști, ducând un război aprins împotriva trupelor ucrainene din regiunea Donbas.

Însă a doua parte a misiunii a fost să testeze curajul ucrainenilor înșiși, potrivit foștilor oficiali. Agenția trebuia să determine „coloana vertebrală” a ucrainenilor, a spus un fost înalt oficial CIA. Întrebarea a fost: „Vor să se rostogolească sau se vor ridica și vor lupta?” își amintește fostul oficial. Ucrainenii, au raportat paramilitarii CIA superiorilor lor, erau într-adevăr gata de luptă. Agentii CIA i-au învățat pe omologii lor ucraineni cele mai bune abilităti pentru războiul neregulat, a spus fostul oficial superior al serviciilor secrete. „Am încercat să ne concentrăm într-adevăr pe planificarea operațională, apoi pe abilități militare foarte grele, cum ar fi țintirea la distanță lungă – nu doar capacitatea de a face asta, ci și să știm cum să o facem pe câmpul de luptă, să epuizăm cu adevărat conducerea din cealaltă parte.” a spus fostul oficial superior al serviciilor de informații.

Din cauza sensibilităților misiunii, agenția a ales să trimită agenți cu experiență, maturi, au amintit foști oficiali. Gândirea a fost „o greșeală de calcul, de la un tip paramilitar prea zelos și avem o problemă”, a spus fostul oficial. „Tot ceea ce am făcut în Ucraina a avut șansa de a fi interpretat greșit și de a escalada tensiunile.” Însoțiți, paramilitarii veterani, mai strategici, trimiși de agenție, specialiști în tactici, precum lunetiştii, lucrau și pentru Centrul de Activități Speciale CIA.

Dar după ce peste un deceniu s-au concentrat asupra războiului împotriva terorii, mediul de luptă high-tech a fost un șoc pentru CIA. Soldații ruși și împuterniciții lor foloseau drone, turnuri celulare și alte echipamente pentru a triangula telefoanele și dispozitivele electronice ale ucrainenilor și ale paramilitarilor CIA de pe linia frontului – și apoi i-au țintit rapid cu aceste informații, potrivit foștilor oficiali. Soldații ucraineni „foloseau telefoane mobile într-un șanț”, și-a amintit un fost oficial de informații. „Oamenii au fost rupți în bucăți.”

A fost „aproape ca SkyNet într-un film „Terminator” – așa a început să arate marginea de est a Ucrainei”, spune fostul oficial CIA, referindu-se la sistemul de inteligență artificială răuvoitor, conștient de sine și înarmat din filmele lui Arnold Schwarzenegger. Operațiunile rușilor pe linia frontului ar fi evoluat rapid ca răspuns la cele ale ucrainenilor și ale CIA de acolo, potrivit foștilor oficiali.

Paramilitarii CIA trebuiau să facă ajustări rapide, au amintit foștii oficiali. Oficialii agenției au fost forțați să dezvolte noi moduri de sisteme de comunicații securizate, astfel încât paramilitarii să poată „comunica și apoi să se miște înainte de a obține direcția rușii”. CIA a trebuit să rezolve provocările din domeniul comerțului care au apărut din munca în estul Ucrainei. Mediul era unic, în care „Moscova guvernează” – adică nevoia de îngrijire operațională extremă, din cauza capacităților de contrainformații ale rușilor – convergea cu o zonă de război activă.

Am fost prinși cu pantalonii jos”, spune fostul oficial CIA. Dar agenția a dezvoltat curând noi instrumente pentru a se asigura că paramilitarii agenției își pot transmite informații unul altuia în siguranță pe linia frontului, precum și către Washington, fără a descoperi rușii. Paramilitarii agenției au împărtășit, de asemenea, unele dintre aceste tehnici cu omologii lor ucraineni. Ultimul lucru pe care și l-a dorit CIA a fost o confruntare directă cu rușii, care ar putea exploda într-un conflict mai larg. Deși programul a crescut de-a lungul timpului, a fost menținut foarte mic intenționat, numărul paramilitarilor CIA trimiși inițial în estul Ucrainei cu o singură cifră. Acest lucru a fost pentru a minimiza expunerea agenției și pentru a-i proteja pe ucraineni de a stârni furia rușilor, potrivit foștilor oficiali.

Iar regulile de angajare a agenției pe linia frontului ucrainean au fost clare: sfătuiește și antrenează, dar nu participa la luptă, și-au amintit foștii oficiali. Agenția a fost impresionată de paramilitarii CIA care călătoresc pe front că „ucrainenii au operațiuni speciale foarte eficiente”, a amintit fostul oficial înalt al serviciilor de informații. Directiva a fost „treaba ta este să-i faci mai eficienți”. Oficialii CIA au crezut că „trimiterea a șase bărbați pentru a fi șase lunetişti nu va fi cu adevărat ceva care va afecta spațiul de luptă”, a amintit acest oficial. „Slujba noastră este să avem un impact exponențial; nu este să ne luăm insigna pentru că am împușcat un rus sau așa ceva.”

Totuși, la scurt timp după ce Donald Trump a preluat mandatul în 2017, oficialii Consiliului de Securitate Națională au fost îngrijorați de faptul că, deși paramilitarilor CIA din Ucraina li sa interzis să se angajeze în lupte, parametrii misiunii lor, care începuse sub administrația Obama, erau ambigui. „Ne-am îngrijorat că autoritățile ar putea fi prea extinse”, a spus un fost oficial de securitate națională. O întrebare importantă a fost: „Cât de departe poți merge cu autoritățile de acțiune sub acoperire existente?” își amintește fostul oficial. „Dacă, Doamne ferește, au împușcat niște ruși, este asta o problemă? Ai nevoie de autorități speciale pentru asta?” Oficialii de la Casa Albă s-au îngrijorat și de ce s-ar putea întâmpla dacă agenții CIA ar fi capturați de forțele pro-ruse în ceea ce trebuia să fie o misiune secretă, a amintit fostul oficial.

Discuția despre programul agenției a făcut parte dintr-o revizuire mai amplă la Casa Albă, Trump a sprijinului SUA pentru Kiev – și care ar putea fi liniile roșii ale Moscovei, a amintit fostul oficial. „Exista o școală de gândire conform căreia rușii vorbeau limba veche bună a războiului prin procură” și că programele de instruire ascunse (precum și cele recunoscute ale armatei) ale CIA și furnizarea deschisă de arme de către SUA Ucrainei erau, prin urmare, în limitele istorice, limite acceptabile, a spus fostul oficial.

Conducerea CIA și oficialii de la Casa Albă s-au înțeles – dar s-au îngrijorat de riscuri. „Nu știu cum nu am rănit pe nimeni, să fiu sincer”, spune fostul oficial superior al serviciilor de informații. Dar natura ascunsă a misiunii a asigurat negarea. Oficialii americani „nu ar vrea să spună, tocmai am avut un ofițer CIA ucis de un rus” în Ucraina, și-a amintit fostul oficial. „Asta ar pune președintele sau Casa Albă într-o poziție foarte proastă”.

Programul CIA cu sediul în Ucraina a funcționat de ani de zile, potrivit foștilor oficiali. Dar, pe măsură ce amenințarea unei invazii pe scară largă a Rusiei a devenit din ce în ce mai acută, administrația Biden, încă simțind durerea retragerii din Afganistan, a scos tot personalul CIA din țară, inclusiv paramilitarii agenției întărite de zone de război, potrivit unui fost oficial de informații în strânsă legătură cu colegii din guvernul SUA. Administrația era „îngrozită de faptul că chiar și oamenii clandestini se află în prima linie”, spune fostul oficial.

Dar chiar dacă cadrul de formatori paramilitari ai CIA nu se mai află în Ucraina, efectul programelor de pregătire ale agenției – atât în SUA, cât și pe frontul de est al Ucrainei – „nu poate fi supraestimat”, a spus fostul oficial CIA. Aceste unități de elită antrenate de agenție au creat astăzi „un nucleu puternic” pentru forțele militare mai mari ale Ucrainei, potrivit acestui oficial. Pe lângă abilitățile dure pe care acești operativi le aduc în lupta cu trupele ruse, unele dintre beneficii sunt mai intangibile, potrivit foștilor oficiali. Unitățile de operațiuni speciale pregătite de CIA dau un exemplu „obținând câteva victorii mici” și „oferind niște povești de succes” pentru armata ucraineană mai mare, spune fostul oficial superior.

Curajul poate fi contagios, notează fostul oficial. Așadar, împuterniciți de victoriile tovarășilor lor, „ai oameni care se încarcă la sunetele focului de armă”.

Ofensiva lui Putin  

 „Războiul din Ucraina nu este o fantezie de tip Call of Duty. Este o extindere a tragediei umane pe care a creat-o expansiunea spre est a N.A.T.O. Victimele nu locuiesc în America de Nord. Ei trăiesc într-o regiune pe care majoritatea americanilor nu o pot găsi pe hartă. Washingtonul i-a îndemnat pe ucraineni să lupte. Acum, Washingtonul trebuie să-i îndemne să se oprească”. (Colonel Douglas MacGregor, The American Conservative)

Volodymyr Zelensky nu a traversat Atlanticul pentru a ține un discurs în fața Congresului S.U.A. Nu acesta a fost scopul călătoriei sale. Adevăratul scop a fost acela de a produce un eveniment galvanizator care să creeze iluzia unui sprijin public larg pentru război. Acesta este motivul pentru care discursul a fost difuzat pe toate canalele media principale și pentru care Congresul l-a întâmpinat în mod repetat pe Zelensky cu aplauze puternice. Încă o dată, cadrele elitiste vorace care controlează pârghiile politice ale puterii în Statele Unite sunt hotărâte să tragă țara în război, motiv pentru care prezintă un „bătăuș în salopetă” deghizat într-o figură bisericească cu principii de nezdruncinat.

Este vorba doar de relații publice. Este o încercare de a obține sprijin pentru un conflict în care în curând tinerii americani, bărbați și femei, vor fi chemați să moară pentru ca elitele bogate să își poată menține controlul asupra puterii mondiale.
Călătoria lui Zelensky la Capitol Hill a fost programată să coincidă cu ofensiva de iarnă a lui Putin, care se așteaptă să zdrobească forțele armate ucrainene și să pună capăt rapid războiului. Administrația Biden înțelege situația, dar nu dispune de armele sau de forța de muncă necesare pentru a influența rezultatul. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că Washingtonul nu are un plan de prelungire a conflictului sau de consolidare a forțelor sale de luptă. Ba da, după cum reiese din modul în care administrația a respins negocierile la fiecare pas. Ceea ce ne spune acest lucru este că Washingtonul este încă hotărât să învingă Rusia, indiferent de costuri. În termeni practici, acest lucru înseamnă că S.U.A. trebuie să creeze un incident care să servească drept justificare pentru escaladare. Acest incident ar putea fi legat de călătoria neașteptată a lui Zelensky la Washington sau, poate, de detonarea unui dispozitiv nuclear undeva în Ucraina. Iată un extras dintr-un articol de pe RT:

 „Riscul ca Kievul să încerce să construiască o «bombă murdară» rămâne, a declarat un diplomat rus de rang înalt […] Ucraina are potențialul de a fabrica o „bombă murdară”, nu este nevoie de prea mult efort. Mai ales că Ucraina este o națiune avansată în domeniul tehnologiei nucleare încă din epoca sovietică, [și] are o mulțime de tehnologie și expertiză”, a declarat miercuri Mihail Ulianov, citat de RIA Novosti. […]

Generalul Igor Kirillov, comandantul ramurii militare ruse responsabile pentru protecția trupelor împotriva armelor de distrugere în masă, a declarat în octombrie că Kievul se află „în faza finală” de producere a unei bombe murdare.
Mijloacele prin care este implementat un steag fals sunt complet irelevante. Ceea ce contează este faptul că – în cuvintele analistului politic John Mearsheimer – „Statele Unite sunt implicate pentru a câștiga”, adică establishmentul de politică externă al SUA nu este pregătit să lase armata rusă să prevaleze în Ucraina și să își impună propria soluție. Ei vor găsi o modalitate de a intensifica conflictul și de a aduce trupe străine în teatrul de operațiuni. Acesta este obiectivul și asta este ceea ce vor face odată ce vor găsi o scuză pentru escaladare. Pe scurt: S.U.A. nu vor arunca prosopul și nu vor abandona conflictul. Acesta este un proiect pe termen lung care ar putea dura ani, chiar decenii.

Analistul politic Kurt Nimmo crede că N.A.T.O. ar putea să se alăture luptei. Iată un scurt fragment din cel mai recent articol al lui Nimmo publicat pe Global Research: Dacă e să o credem pe Olga Lebedeva și Pravda.ru, N.A.T.O. este pe cale să intre în război în Ucraina. „Astfel de anunțuri au fost auzite de la oficiali ai Ministerului polonez al Apărării, de la statul major al alianței N.A.T.O., de la ofițeri ai armatei franceze și (bineînțeles) de la Ministerul ucrainean al Apărării”, potrivit lui Lebedeva.
Principalul motiv ar fi viitoarea ofensivă generală rusă pe care N.A.T.O. o pregătește, despre care crede că ar decima armata ucraineană nu doar în Donbass, ci și în partea Kievului (multe unități rusești se află în situație de luptă în Belarus, la granița cu Ucraina)”, scrie site-ul rus Rusreinfo.ru.

Dar N.A.T.O. a fost întotdeauna foarte clar: Ucraina nu poate pierde. Pentru Washington, singura soluție ar fi ca forțele N.A.T.O. să intre în Ucraina, în speranța că astfel se va pune capăt ofensivei rusești. Calculul este că Vladimir Putin nu va dori să se confrunte direct cu N.A.T.O., cu posibilele consecințe (nucleare), așa că se va retrage.
Nimmo ar putea avea dreptate, dar poate că nu. Mi se pare că N.A.T.O. este iremediabil divizată în această privință. O serie de țări N.A.T.O. nu vor participa la un război împotriva Rusiei, indiferent de circumstanțe sau de presiunile Casei Albe. Scenariul cel mai probabil a fost prezentat de colonelul Douglas MacGregor, care l-a prezentat marți într-un articol din The American Conservative. Iată ce a spus acesta:
Sprijinul necondiționat al administrației Biden pentru regimul Zelensky de la Kiev atinge un punct de inflexiune strategică nu foarte diferit de cel al lui Lyndon B. Johnson în 1965… La fel ca Vietnamul de Sud în anii ’60, Ucraina pierde războiul cu Rusia… Adevăratul pericol acum este că Biden va apărea în curând la televizor pentru a-l repeta pe Lyndon B. Performanța lui Johnson din 1965, înlocuind cuvântul „Ucraina” cu „Vietnamul de Sud”:
În această seară, dragi americani, vreau să vă vorbesc despre libertate, democrație și despre lupta poporului ucrainean pentru victorie. Nu există nicio altă problemă care să preocupe atât de mult poporul nostru. Niciun alt vis nu absoarbe atât de mult milioanele de oameni care trăiesc în Ucraina și în Europa de Est… Cu toate acestea, nu mă refer la un atac al N.A.T.O. asupra Rusiei. Mai degrabă, propun să trimitem o coaliție de bunăvoință condusă de SUA, formată din forțe armate americane, poloneze și române, în Ucraina pentru a stabili echivalentul terestru al unei «zone de interdicție aeriană». Misiunea pe care o propun este una pașnică, având ca scop crearea unei zone sigure în cea mai vestică parte a Ucrainei pentru forțele ucrainene și pentru refugiații care se luptă să supraviețuiască atacurilor devastatoare ale Rusiei…”.

Guvernele N.A.T.O. sunt împărțite în ceea ce privește războiul din Ucraina. Cu excepția Poloniei și, poate, a României, niciunul dintre membrii N.A.T.O. nu se grăbește să își mobilizeze forțele pentru un război de uzură lung și obositor cu Rusia în Ucraina. Nimeni din Londra, Paris sau Berlin nu vrea să riște un război nuclear cu Moscova. Americanii nu sunt în favoarea unui război cu Rusia, iar cei puțini care o fac sunt ideologi, oportuniști politici superficiali sau contractori de apărare lacomi.
Cel mai plauzibil scenariu, în opinia mea, este următorul. Administrația Biden va face apel la o mână de țări să accepte să trimită trupe în vestul Ucrainei, aparent din motive umanitare. În același timp, aceasta va permite forțelor ucrainene disparate să continue bombardarea aleatorie a zonelor controlate de Rusia și a siturilor de pe teritoriul rusesc. Fără îndoială, va exista un efort de a controla cerul din vestul Ucrainei (zona de interdicție aeriană) și de a efectua atacuri împotriva formațiunilor rusești din est. Cel mai important, liniile de aprovizionare vitale din Polonia vor rămâne deschise pentru a permite fluxul de oameni, muniții și arme letale către front.

MacGregor pare să anticipeze aceste evoluții din comentariile sale de la începutul articolului. Iată ce a spus acesta: „Într-un discurs din 29 noiembrie, viceministrul polonez al Apărării Naționale (MON), Marcin Ociepa, a declarat: «Probabilitatea unui război în care vom fi implicați este foarte mare. Prea mare pentru ca noi să tratăm acest scenariu doar ca pe unul ipotetic. Se pare că MoU polonez intenționează să recheme 200.000 de rezerviști în 2023 pentru o pregătire de câteva săptămâni, dar observatorii de la Varșovia suspectează că această acțiune ar putea duce cu ușurință la o mobilizare națională»”.

Între timp, în cadrul administrației Biden, există o îngrijorare tot mai mare că efortul de război ucrainean s-ar putea prăbuși sub greutatea unei ofensive rusești. Și pe măsură ce solul din sudul Ucrainei îngheață în cele din urmă, temerile administrației sunt justificate. Într-un interviu publicat în „The Economist”, șeful forțelor armate ucrainene, generalul Valery Zaluzhny, a recunoscut că mobilizarea și tacticile rusești funcționează. El a sugerat chiar că este posibil ca forțele ucrainene să nu fie capabile să reziste atacului rusesc care se apropie.
Planul de a atrage Rusia într-un război în Ucraina datează de cel puțin un deceniu. Iar ceea ce știm acum, datorită comentariilor fostului cancelar german Angela Merkel, este că Washingtonul nu a căutat niciodată o rezolvare pașnică a conflictului, ci a lucrat neobosit pentru a instala la Kiev un regim care urăște Rusia și care să îl ajute să își continue războiul împotriva Rusiei.

Adunarea a aproape 600.000 de soldați combatanți ruși în Ucraina sau în apropiere amenință să deraieze strategia Washingtonului și să încheie războiul în condițiile Rusiei. Washingtonul nu poate permite ca acest lucru să se întâmple. Nu poate permite ca lumea să vadă că a fost învinsă de Rusia. Prin urmare, Washingtonul trebuie să urmeze singura opțiune care i-a mai rămas, și anume desfășurarea de trupe americane în Ucraina.
Poate că va prevala calmul și administrația se va retrage de pe marginea prăpastiei, dar noi credem că acest lucru este foarte puțin probabil. Credem că decizia a fost deja luată: credem că S.U.A. vor intra în război cu Rusia

            Surse: https://news.yahoo.com/ / https://www.art-emis.ro/

Video : Soldați ucraineni părăsiți de comandanții lor ; Denazificarea ; Militarul rus dezvăluie traficul de organe din copiii căsăpiți ;

Omul care a antrenat ucraineni demisionează ; Confesiunea militarilor ucraineni – Au primit ordin să omoare civili ucraineni

4 comentarii

 1. După cum observ că noi cei care ne spunem oameni nu am învățat nimic despre războaiele istorice și continuăm și astăzi ,mă întreb dacă înțelegem cine bonus ? Ori cine conduce acest așa zis pământ laborator numit Terra, arată că suntem parazitați din interiorul nostru prin însăși respirația infuzată subtil, știu că momentan înțelesul tuturor este un proces complex evolutiv, mental structurat și necesită o muncă ,tu cu tine ,modul de viață re-scris conștient,axeazate pe inima ta, mulțumesc pentru oportunitate oglindiri.

  Apreciază

 2. In fapt acest stupid război super război mediatizat ,este un conflict al guvernului joe bideu 🚽 clona,sluga iluminaților sataniști și Moscova . Că vrea administrația joe bideu 🚽 clona să atragă după ea și alte țări este o problemă .. NATO considerat pe bună dreptate un Al 4 -a Reich a fost întotdeauna sluga iluminaților sataniști clanurile Rothschild și Rockefeller…Cred că cea mai mare nedreptate este faptul că USA nu a avut nici un război pe teritoriul ei . Administrațiile americane au desfășurat războaiele tot pe la alții . Cred că ar fi necesar să fie bubuită și America asta odată , să vadă și americanii ce înseamnă război la ei . Ce au făcut japonezii la Pearl Harbour a fost un lucru minor , pentru că făcea parte din scenariu , motiv ,că USA să intre în război . CIA , cea mai mare organizație teroristă din lume ,chiar o bate la acest capitol pe Mișcarea sionistă…! Cine putea oare pregăti pe ticăloșii de ucraineni dacă nu CIA ? După 90 , mass -media și clanurile occidentale au creat un fel de curent împotriva Rusiei : ce slabă este . Cum noi americanii distrugem Rusia când dorim ….se lăudau cei de la Pentagon !! Ei , nu-i chiar așa . Eu cred că într-o confruntare parte în parte ,și să fie pe teritoriul USA ,americanii ar fi făcuți praf . Acuma se știe , că USA nu mai are sateliți militari pe sus , de fapt toți sateliții sunt doar niste baloane cu heliu la maximum 14 mii de metri altitudine ( NASA a mințit de a rupt zeci de ani )…staționări , iar rușii și chinezii când Xi Jinping originalul era la Beijing i-a cam dat jos . Americanii se folosesc acum de HAARP-URILE din Ucraina , România și Alaska…in rest nu au nimic . Totuși nu înțeleg de ce trenează arestarea administrației joe bideu 🚽 clona?? Pentru că asta ar duce la dispariția conflictului …ceva încă este cu ???!!! în USA , in ce privește Pălăriile Albe și forța lor . Londra odată cu sinuciderea lui rothschild ,a cam dat înapoi , doar Bruxelles încă prin ursula von 💩 mai bate toba pentru zelenski și Ucraina nazistă . Oare lumea știe că în fapt nu există arme nucleare ? Sunt doar falsuri cu amenințările ? Că și armele nucleare sunt precum ajunsul pe Lună a americanilor ?? Să auzim de bine …

  Apreciază

  • Se așteaptă hotărârea Curții Supreme a SUA în Ianuarie referitor la furtul alegerilor, iar dacă Curtea va fi trădătoare și o va scălda, Pălăriile Albe vor interveni în forță în sfârșit…

   Apreciază

   • Dacă este vorba de Currrrtea supremă și hotărârea ei ,am ceva dubii…am văzut recent o mizerie a lui Neytanyahu ,de fapt un șantaj . zelenski a cerut ajutor armat Israelului !! Neytanyahu in schimb a cerut o favoare lui zelenski : Ucraina să voteze pentru Israel în problemă palestiniană care se zice că va fi discutată la ONU . Cred că ar fi timpul ca și Israelul să dispară . Toți își aruncă privirea spre Washington , Bruxelles ,Paris , Kiev ,Moscova însă la Tell Aviv se coace ceva .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s