Cronovizorul – Dispozitivul misterios de călătorie în timp al Vaticanului 

   În timp ce mulți îl consideră pe H.G. Wells un geniu care a inventat ideea mașinii timpului în romanul său, „Mașina timpului”, unii cred că el dezvăluia o capacitate extrem de secretă. De când romanul său a fost publicat pentru prima dată în 1895, au urmat mii de cărți, articole și videoclipuri, documentând relatări curioase despre călătoriile în timp și dimensiunile dincolo de imaginația cea mai sălbatică. Una dintre aceste lucrări, cartea Părintelui François Brune din 2002, „Le Nouveau Mystere du Vatican”, aduce înapoi în ochii publicului – sau cel puțin în mintea teoreticienilor conspirației un dispozitiv uitat de călătorie în timp numit Cronovizor.

Brune, care a aflat despre dispozitiv la începutul anilor 1960, jură că Cronovizorul există. La o zi după ce l-a întâlnit pentru prima dată pe părintele Pellegrino Ernetti, preotul de știință, cei doi navigau de-a lungul Canalului Mare al Veneției, discutând despre interpretări biblice, când Ernetti a explicat că teoriile și interpretările nu erau necesare atunci când cineva putea vedea adevărul singur. El i-a explicat lui Brune cum funcționează Cronovizorul, permițând privitorului să vadă și să audă evenimente din trecut și viitor. Raportul său complet este inclus în cartea lui Brune.

Cu puțină săpătură, cercetătorii vor găsi primele mențiuni despre Cronovizor într-un articol din 1972 publicat în revista italiană „La Domenica del Corriere”, intitulat „O mașină care fotografiază trecutul a fost în sfârșit inventată”. Aparținând Vaticanului, mașina timpului Cronovizor este considerată unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale papalității. Dispozitivul se spune că este plin cu trei aliaje prețioase, catozi, cadrane, pârghii și că are capacitatea de a afișa nenumărate evenimente istorice din istoria biblică și romană. Acționând ca un fel de televiziune, Cronovizorul a verificat chiar existența lui Isus Hristos și a difuzat răstignirea lui (https://www.gaia.com/video/caesar-s-messiah-roman-conspiracy-invent-jesus ).

Se spune că mașina timpului Cronovizor a fost inventată în anii 1950 de o echipă dedicată și secretă de oameni de știință italieni, inclusiv fizicienii Enrico Fermi și Pellegrino Ernetti. Criticii pot lua probleme de credibilitate cu faptul că Ernetti a devenit în cele din urmă preot. Cu toate acestea, reputația lui Enrico Fermi nu este de batjocorit. A primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1938 „pentru demonstrațiile sale cu privire la existența unor noi elemente radioactive produse prin iradierea cu neutroni și pentru descoperirea conexă a reacțiilor nucleare provocate de neutronii lenți”.

Notorietatea științifică a lui Fermi este suficient de interesantă pentru a arunca o privire mai atentă asupra Cronovizorului, dar era el cu adevărat capabil să creeze o mașină a timpului cu echipa sa? Unii susțin că da. Totuși, Fermi nu a putut apăra niciodată invenția și funcționarea acesteia, deoarece numele său nu a fost asociat cu proiectul până în 1992, la zeci de ani după moartea sa din 1954. Cu excepția unui alt nume, restul echipei de inventatori ai Cronovizorului au rămas anonimi: celebrul, sau infamul, Wernher von Braun, un membru nazist SS și eventual stimat savant al rachetelor NASA. Von Braun murise și el în momentul în care numele său a devenit public legat de proiect. Cu toate acestea, se știe că el a lucrat la Die Glocke sau Nazi Bell (Clopotul Zburător) al celui de-al Treilea Reich, în ultimii ani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Este posibil ca Cronovizorul să fi reprezentat o altă legătură între naziști și Vatican, care au menținut legături strânse în timpul războiului. Prin urmare, nu ar fi șocant dacă tehnologia Cronovizorului ar fi fost partajată între cele două entități. Dovezile Cronovizorului sunt slabe, în ceea ce privește standardele științifice, constau din fotografii dubioase, inclusiv o fotografie cu Isus pe cruce.

De asemenea, Ernetti a susținut că a văzut piesa pierdută a poetului roman Quintus Ennius, Thyestes, și apoi a transcris scenele acesteia pentru public. De asemenea, au fost puse îndoieli asupra acestei transcripții, profesorul Katherine Eldred de la Universitatea Princeton (un expert în Thyestes) explicând că versiunea produsă de Ernetti nu este doar prea scurtă, dar conține și cuvinte latine care nu ar fi fost folosite decât la 200 de ani după vremea lui Ennius.

Când luăm în considerare veridicitatea Cronovizorului, s-ar putea referi la T.L. Nuvela științifico-fantastică a lui Sherred, „E for Effort”, care a fost publicată în 1947, chiar înainte de presupusa invenție a dispozitivului Vaticanului. În novela sa, Sherred scrie despre un dispozitiv de vizualizare a timpului cu caracteristici care se aseamănă izbitor cu Cronovizorul. Cercetătorii pricepuți ar putea fi de acord că, deși călătoria în timp poate fi într-adevăr posibilă, Cronovizorul nu este neapărat un mediu pentru acesta. Fizicianul și cosmologul Stephen Hawking a discutat despre posibilitățile călătoriei în timp, explicând într-un singur caz: „Dacă vrem să călătorim în viitor, trebuie doar să mergem repede. Foarte rapid. Și cred că singurul mod în care este posibil să facem asta este să mergem în spațiu.

Fizicianul Fred Alan Wolf a sugerat că călătoria în timp este posibilă pentru că „are de-a face cu o relație destul de delicată care există între minte și materie… Ceea ce înseamnă călătoria în timp este de a învăța cum să ne mișcăm și să ieșim din acest tărâm în care lucrurile sunt definite de minte.”

Din păcate, Ernetti nu a oferit niciodată o explicație detaliată cu privire la modul în care a fost modelat dispozitivul său de călătorie în timp sau cum a funcționat, cu excepția faptului că a afirmat în mod misterios că a funcționat prin „procesarea radiației electromagnetice reziduale rămase de numeroase procese”.

De asemenea, regretabil este faptul că Cronovizorul, dacă a existat vreodată, nu a putut fi niciodată studiat și replicat, pentru că Ernetti a susținut că a trebuit să-l demonteze pentru a-l ține departe de mâinile răului. Acestea fiind spuse, mulți cred că Cronovizorul încă există, ascuns în siguranță în zidurile Vaticanului, rămânând unul dintre secretele sale cel mai bine păstrate.

     Sursa: https://www.gaia.com/

5 comentarii

 1. Citisem mai demult despre cronovizor, se zicea că a fost folosit când a fost fotografiat Isus, văzusem într-un articol

  Apreciază

 2. Cu cronovizor sau nu,calatoria se poate face cu ajutorul mintii,se merge in trecut si in viitor,se pot face corectii in trecut pt a indeparta efectele din prezent,am fost martora la un astfel de lucru.Persoana careia i s a facut aceasta corectie urma sa aiba un accident de masina din care nu iesea bn,si pt mine a fost impactant.Toti avem aceasta forta ,toti putem face asta,numai ca mintea si toata aceasta putere cu care suntem investiti este blocata de multele programe mentale si de atasamente fata de lumea materiala.Suntem doar 4% materie ,restul energie si informatie,nu este jalnic ca ne balacim in cei 4%?

  Apreciază

 3. HRISTOS A ÎNVIAT!
  Opinie ( cumulativa a mai multor informații ): da,sigur a existat acel aparat , doar ca au avut grijă, cei care sunt ca ” mormintele varuite” sa lanseze mai multe zvonuri ,printre care si cel ca aparatul a fost dezmembrat si ingropate partile in locuri diferite ( este drept că majoritatea locuitorilor acestei planete trebuie să nu fie „bruscati ” cu anumite informații).
  De asemenea cred că acel dispozitiv nu numai ca fotografia ci si dadea posibilitatea de a ” călători ” in același timp cu el ( să nu uităm ca un alt om de știință, Kozarev,cu experimentul oglinzilor – preluat,mi se pare de la DaVinci- a reusit să oprească timpul – vreo 3-5min. – chiar o musca aflata in zbor se oprise – si de aici să te intorci unde vrei ). Deci ideea este că nu calatorim in timp ci doar il oprim ( la nivelul acestei dimensiuni si ada cum îl percepem si pricepem noi).

  Apreciază

  • Gabi, nu e chiar asa.. Călătoria exista, pt ca puterea conștiinței poate scurta acest drum.. Gândește te ca numai de a te muta de la pct A la pct B înseamnă o trecere.. Timpul nu poate fi oprit dar poate fi transcens. Nu e același lucru în cazul unei conștiințe care a transcens condiția obișnuită și nu mai e supusa în nici un fel limitărilor. Pt o astfel de ființă, timpul e doar o iluzie..

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s