Globalizarea a murit și Davos 2023 a fost ceremonia funerară a acesteia, rezumă cercetătorii   

  Reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial a avut loc la Davos în perioada 16-20 ianuarie 2023. Observatorii internaționali s-au întâlnit cu Sputnik pentru a formula mesajul principal al adunării pe scurt.

 „Forumul din acest an a prezentat noul statut al lumii: divizat, resentimente și sumbru”, a declarat Gal Luft, director al Institutului pentru Analiza Securității Globale din Washington, pentru Sputnik. „Davos a devenit dressingul Occidentului și este mai divorțat ca niciodată de restul. Nu mai reprezintă preocupările reale ale majorității populației lumii. Obsesia sa pentru schimbările climatice, justiția socială, genul și alte forme de schimbare a făcut din aceasta un râs și o țintă a disprețului pentru cea mai mare parte a lumii.”

Forumul Economic Mondial (WEF), o organizație internațională neguvernamentală și de lobby, a fost fondată în ianuarie 1971 de economistul german Klaus Schwab. Inițial, entitatea a fost numită „Forumul European de Management”; și-a schimbat numele în Forumul Economic Mondial în 1987. Reunind directori de afaceri, lideri de gândire și politicieni proeminenți, forumul a căutat să devină o platformă globală pentru a conduce ideile de globalizare și pentru a rezolva dilemele economice și politice presante. Cu toate acestea, unii comentatori occidentali au observat că forumul s-a transformat rapid într-un club elitist tehnocrat globalist care a căutat să dicteze reguli pentru restul lumii.

Globalizarea s-a bazat pe premisa acceptării la scară largă a instituțiilor, normelor și regulilor globale, precum și a fluxului rezonabil de liberă circulație a bunurilor, banilor și informațiilor”, a spus Luft. „Fiecare dintre acestea a fost compromisă în ultimii ani, mai întâi cu decuplarea SUA-China și al doilea cu războiul din Europa. În schimb, avem o bifurcare globală în două tabere – Occidentul colectiv plus membri de onoare și toate celelalte – și apariția de noi instituții, alianțe, instrumente financiare, blocuri comerciale și seturi de priorități.”

Nu există nicio întoarcere la sistemul post-Al Doilea Război Mondial. În plus, asistăm la repudierea masivă a unora dintre instituțiile și indivizii care au fost cei mai asociați cu globalizarea: mass-media, Davos, industria divertismentului etc. Ideile, etica și „valorile” occidentale sunt respinse de miliarde care le consideră periculoase și destabilizatoare”, a continuat savantul american.

     Independența Rusiei nu se potrivește în „lumea ideală” davosiană

Necesitatea „înfrângerii” Rusiei a devenit un laitmotiv al adunării, cancelarul german Olaf Scholz declarând că pentru a pune capăt conflictului în curs din Ucraina, operațiunea specială rusă „trebuie să eșueze”. Cancelarul a cerut intensificarea ajutorului militar pentru Ucraina, dar nu a confirmat că Berlinul va trimite principalele tancuri de luptă Leopard 2 la Kiev, lucru pe care regimul ucrainean, Polonia, Finlanda și Marea Britanie îl îndeamnă să facă. La rândul său, profesorul de la Harvard, Kenneth Rogoff, fost economist șef la Fondul Monetar Internațional (FMI), a cerut Occidentului nu numai să intensifice sancțiunile anti-Rusia, ci să creeze condiții pentru „schimbarea regimului” în interiorul Rusiei.

Forumul de la Davos este un congres al adepților globalismului”, a declarat pentru Sputnik Konstantin Babkin, președintele Asociației Rosagromash și copreședintele Forumului Economic Moscova (MEF). „Acești oameni ar dori să vadă o lume unificată în care corporațiile globale să conducă, dominând chiar și structurile oficiale ale statului. Ceea ce se întâmplă în Ucraina contrazice ideile lor despre o lume ideală. Multe corporații multinaționale au fost nevoite să părăsească Rusia. Deci, Rusia a scăpat de sub controlul acestor corporații occidentale. Acest lucru contrazice ideile lor despre starea ideală de lucruri.”

În timp ce participanții la Davos au insistat că este necesar să sprijinim Ucraina și să ne asigurăm că Rusia respectă regulile stabilite de Occident, se pare că multe țări s-au săturat de această retorică belicosă, potrivit lui Babkin.

   „Biodiversitatea” în economie și politică în loc de unificare globală   

 Ordinea mondială globalizată centrată pe Vest se prăbușește, alte țări adoptând un statut de nealiniat și implementând propriile scenarii de dezvoltare în ceea ce privește politicile lor financiare, comerțul exterior și politicile fiscale, potrivit Babkin. Savantul rus susține că reindustrializarea și consolidarea economiilor naționale ar putea asigura stabilitatea lumii și diversitatea modelelor.

 „Ar fi frumos să avem modele diferite, state diferite, popoare diferite, culturi diferite”, a spus savantul rus, făcând paralele cu biodiversitatea naturală. „Va exista model iranian, model indian, model chinez, model occidental și respingerea globalismului. Cred că acesta este un lucru bun, iar Rusia trebuie să-și dezvolte propria economie. De asemenea, pot sfătui Iranul și China și alte state mari și asociații de stat (…) Cred că lumea pe care o promovează Davos este atât de instabilă.

În mod remarcabil, marile țări în curs de dezvoltare, inclusiv Rusia și China, „au evitat forumul și i-au inspirat pe alții să facă același lucru”, a spus Luft, numind aceste țări un „bloc de rezistență”.

În anii următori, odată cu inevitabila plecare de pe scenă a lui Klaus Schwab, forumul își va pierde relevanța și va deveni doar un alt club exclusivist elvețian prea scump, cu bilet de intrare de 250.000 de dolari”, a spus Luft. „A devenit deja un simbol al elitismului și al aroganței, reprezentând grădina spre deosebire de junglă, pentru a folosi terminologia lui Josep Borrell și o platformă pentru promovarea priorităților occidentale.”

Babkin a făcut ecou cu Luft spunând că, deși forumul de la Davos va continua probabil să reunească directori și politicieni occidentali, acesta a încetat să fie o platformă cu adevărat internațională și nu va deveni niciodată ceea ce unii numesc „guvernul mondial”.

Globalizarea așa cum o știm a murit, iar Davos 2023 a fost ceremonia funerară”, a concluzionat Luft.

 N.B. – Moarte grabnică îi doresc și Forumului și nazistului pedofil Klaus Schwab.

   Sociopatu e pui de nazist, iată-l pe tac-su …:  

Psihopatu pervers Schwab la plajă :

   Sursa: https://eraoflight.com/

15 comentarii

 1. ” Globalismul a murit” afirmația aparține șefului NATO , norvegianul Jens Stoltenber la o conferință de presă de anul trecut în iunie . După ce a scos porumbelul pe gură ,a urmat o perioadă de tăcere a nordicului . Davos ,Globalismul ..etc ..a fost și este întreținut de mass-media încă . Problema este că li s-a făcut atâta publicitate de către mass-media încât ,omul a căzut în capcana ei . Globaliștii au devenit vedete . Dacă lumea nu s-ar fi angrenat în atâta polemica despre psihopați probabil că mass-media ar fi dat faliment ,iar gloabele dispăreau mai repede decât credeau ele . Cel mai mare dușman al oamenilor este mass-media . Fără mass-media nu ar fi existat nici un globalism .

  Apreciat de 1 persoană

 2. Schwab a fost arestat acum mai bine de o luna si probabil executat.
  Noul consemn al celor ce elibereaza pamintul este: fara prizonieri. Cei care planuiesc crime,atentate, genociduri sau pun in pericol viata inocentilor sint executati pe loc,practic dezintegrati.
  Observati cum retorica s-a schimbat chiar si in media oficiala.Globalistii sint luati in ris de tot mai multi.
  Adevarul nu mai poate fi acum oprit de nimic.
  P.S. Va salut Domnule Marius si va felicit pt darzenia de care dati dovada.
  Muntean Dumitru

  Apreciază

 3. O „elita” facuta de un om care a aparut ca magaru din ceata si acum dispare inapoi, care nu a candidat vreodata pentru vreo functie politica, au fost si politicienii romani la davos, pe care iau pus sa faca mancare si sa spele vasele 😀 , pe motiv ca nu au slugi.

  Apreciază

  • Va salut Domnule Vasile, aveti detalii pe tema asta cu politicienii romani spalind vasele la Davos…?
   Daca nu e gluma, si nu cred ca e,ar fi interesant sa ramina inregistrata treaba…
   Va multumesc !

   Apreciază

 4. Ștefane(dacă ăsta-i numele real,eu nu cred deloc) du-te vaxineaza-te încă o dată pe 2(doi) mici și-o bere,într-o piață publică(vezi Piața Obor în B) și lasă-ne pe noi în pace,că noi nu suntem că tine,adică tu ești un idiot util(pentru neomarxisti progesei,dar frecat în q(u)r,și fericit.Du -te cu tăticu’ ‘ tău satan .Ne vedem la Armaghedon!

  Apreciază

 5. Vă bucurați, prematur!
  Planul, v-a merge înainte.
  Poate, v-a întârzia puțin.
  Swab, are sigur, înlocuitor.
  Satan, știe ce face și până v-a fi legat, mai este ceva timp.
  Citiți mai cu atenție, Biblia.

  Apreciază

 6. Dumnezeu Tatăl. 26 Ianuarie 2023. Public
  Încă o dată, eu (Maureen) văd o Mare Flacără pe care am ajuns să o cunosc ca fiind Inima lui Dumnezeu Tatăl. El spune: „Copii, când vă vorbesc prin aceste Mesaje*, este contactul Meu zilnic cu această generație de credincioși. Vă însărcinez să acționați în conformitate cu Cuvintele Mele adresate vouă, nu așa cum alegeți voi, ci așa cum vă instruiesc Eu. Înțelegeți, așadar, că vă chem pe fiecare dintre voi să fiți mesageri responsabili, transmițând Cuvintele Mele acestei generații.”

  „Pregătesc această epocă pentru epoca care va veni, care este cea în care Îl voi trimite pe Fiul Meu** înapoi în lume. Voi nu înțelegeți diferența pe care credința voastră o va face să conteze pentru suflete. Cei mai mulți nu vor fi pregătiți pentru Întoarcerea Fiului Meu. Mii de suflete vor fi pierdute. Credința voastră în Sfânta Iubire poate schimba inimile și chiar poate pregăti lumea pentru ceea ce ne așteaptă. Alegeți să fiți un instrument pozitiv în Mâinile Mele.”

  Citește 1 Timotei 6:13-16 În prezența lui Dumnezeu, care dă viață tuturor lucrurilor, și a lui Iisus Hristos, care, în mărturia Sa în fața lui Ponțiu Pilat, a făcut buna mărturisire, te încredințez să păzești porunca fără pată și fără prihană, până la arătarea Domnului nostru Iisus Hristos; și aceasta va fi arătată la timpul potrivit de către binecuvântatul și singurul Suveran, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, singurul care are nemurirea și care locuiește într-o lumină de neatins, pe care nimeni nu l-a văzut vreodată și nici nu poate să-l vadă. Lui să fie cinstea și stăpânirea veșnică. Amin.

  + Verset din Scriptură cerut a fi citit de Dumnezeu Tatăl.
  * Mesajele de iubire Sfântă și Divină de la Maranatha Spring and Shrine date de Cer vizionarei Americane, Maureen Sweeney-Kyle.
  ** Domnul și Mântuitorul nostru, Iisus Hristos.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s